İlahi oyunun ilahi adaleti

Sağlık
5 Ocak 2011 Çarşamba

Nuia MANA


Tarot’un Major Arkana serisinin on birinci kartıdır adalet kartı ve ilahi adaleti temsil eder. Etrafınıza baktığınızda dünya adaletsiz gözükebilir. Birileri birilerini aldatmış, parasını çalmış, bıçaklamış, evini zorla elinden almış, ya da ne bileyim taciz, tecavüz etmiş... Birileri çok zengin, öbürleri açlıktan kırılıyor. Çok çalışıp başaramayanlar, çalışmadan rahat yaşayanlar, çocuğuyla sokakta kalanlar, yedi kocalı Hürmüz’ler… Adalet nerede, değil mi?

İçimizde!

Hani dalga geçiyor ya Cem Yılmaz! Sevgi nerede? İçimizde! KDV’si? O da içimizde! KDV’yi bu seferlik “Kendi Düşünceleriyle Varoluş” diye açalım. İçimizde olanı dışımızda yaşıyoruz, iste ilahi adalet buradadır. Çok zor değil bunu anlamak, ama bir-iki püf noktası var.

Zihin “erkekler aldatır,” diye bir düşünceye sahipse, o kişi aldatılır. “Kadınlar para yer,” diyen erkeklerin genelde parası yenir. Hayat, ilişkiler, kariyer konularında görüşleriniz her ne ise onlar gerçek olur. Sistem oldukça adaletlidir. Düşünce ne ise realiteye dönüşür.

Adaletin sembolü olan ve Romalı, Yunan ve Mısırlı birkaç Tanrıçanın karışımından oluşan Lady Justice’in normalde gözleri bağlıdır. Bir elinde kılıç, diğer elinde terazi taşır. Gözleri bağlıdır çünkü adaletin din, dil, irk, statü ayırımı gözetmemesi gerektiğini vurgular. Oysa Tarot’ta resmedilen İlahi Adalet kadınının gözleri açıktır. Kılıcını da Lady Justice’in tersine dik, yukarı doğru ve sert bir şekilde tutar.  Neden mi?

İlahi Adalet uyanıktır. İlahi Adalet farkındalık gerektirir. Kesindir. Sen farkına varsan da, varmasan da onun kuralları bu oyunu belirler. “Herkes hırsız,” diye bir düşüncen varsa, İlahi Adalet senin hayat oyununu bu kuralara göre yönlendirir. “Sürekli yerde değerli bir şeyler bulurum,” diye düşünüyorsan, İlahi Adalet yoluna sürekli bir şeyler döker.

“Ama hep öyle oluyor, ben bir şey düşünmüyorum ki!” diyorsan, kendi bilinçaltından habersizsindir. Ve bu İlahi Adaletin derdi değildir. Senin gözlerin kör olabilir, ama İlahi Adalet görür. Senin problem olarak gördüğün şeyler İlahi Adalet için sadece bir oyundan ibarettir.

Tarot’ta ‘Kılıçlar’ serisi hava elementini, yani zihni ve düşünceleri temsil eder. Kılıcını dik, yukarı doğru ve sertçe tutan Tarot kadını bize düşüncelerimizi düzeltmemiz gerektiğini hatırlatır. Tüm realiteler zihinden geçer. Ve kılıcı taşıyan kadındır, çünkü kadın hayat yaratma gücüne sahip olandır. Kılıç ve gören, farkında olan kadın. Terazisinde her koyunu kendi bacağından tartıyor.

“Ne diyor ya bu, Tarot fal değil miydi?” diye afalladıysanız, eh Tarot için fal diye düşünürseniz, sizin için fal olur. İlahi Adalet! Bir şeye nasıl bakarsanız, o sizin düşüncenize ve bakış açınıza boyun eğmek zorundadır. Çünkü insan zihni her şeyden güçlüdür. İnsan zihni realite yaratabilir.

İlahi oyuna hakim olmak mı istiyorsunuz? Zihne dönüp bakmanız gerekecek. Alt düşünceleriniz, saklı önyargılarınız, kendinizle ve insanlıkla ilgili düşüncelerinizi bir bir irdelemeniz gerekecek. “Offf! uzun iş” değil mi? Eh, o zaman ilahi oyunu anlamadan oynayıp bitirin, ne diyeyim!

Her koyun kendi bacağından asılır! Bu da İlahi Adaletin en sevdiğim kuralıdır. Kimseye hiç bir şey borçlu değilsiniz, peki kendinize, kendi ilahi hayat oyununuza?

“Game over” olmadan oynadığınız oyuna bir bakın derim!