21 Ocak 2006’da Fransız vatandaşı 23 yaşındaki İlan Halimi fidye amacıyla kaçırıldı. Ailesi istenilen 450 bin Euro’luk fidyeyi tedarik edemeyince çete sinagoglara başvurmalarını istedi. Kaçırılışından üç hafta sonra vücudunun yüzde 80’i yanmış bir şekilde demiryolunda bulunan Halimi, hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti. Bu olay üzerine yüzbinler başkent Paris’te antisemitizm ve ırkçılık karşıtı bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Halimi’nin cenazesinde Fransız Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın yanı sıra tüm dinlerin ileri gelenleri hazır bulundular.
Fransız Mahkemesi İlan Halimi’nin katillerine ceza arttırma onayını verdiğini bildirdi. İki ana suçtan ötürü temyize giden Fransız Mahkemesi, Barbarlar Çetesi (Gang of Barbarians) Lideri Yusuf Fofana’ya verilen mahkumiyet süresini 15 seneden 18 seneye uzattı. Halimi’yi tuzağa düşüren 17 yaşındaki Sorour Arbabzadeh ise dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar temyiz mahkemesi tarafından onaylandı. Geri kalan 26 sanığın ise ilk cezaları onaylandı. Fransız mahkemesi tarafından verilen kararı tatmin edici bulan Fransız Yahudi Örgütleri (French Jewish Organisations) Konsey Başkanı Richard Prasquier, davanın kapalı kapılar ardında yapılmış olmasından üzüntü duyduğunu belirtti. Mahkemenin basına kapalı olmasının sebebi suçun işlendiği dönemde bazı sanıkların 18 yaşın altında olması olarak gösterildi. Prasquier’e göre temyiz mahkemesi, antisemitizmin sonuçlarını göstermek açısından çok büyük bir fırsattı.
Fofana ve yandaşlarının polise verdikleri ifadeye göre, 2006 yılında 23 yaşındayken öldürülen cep telefonu satıcısı İlan Halimi’nin hedef gösterilme sebebi “Yahudiler zengindir” inanışı ve Yahudi Cemaati’nin Halimi’yi kurtarmak için fidye ödemeyi kabul edeceği düşüncesi. 2009’da görülen ilk mahkemede Fofana, Fransız kanunlarına göre tarihin en ağır cezasına çarptırıldı: ömür boyu hapis cezası ve iyi halden ancak 22 yıl sonra şartlı tahliye edilme. Fofana bu karara itiraz etmedi.
Temyiz Mahkemesi için talepte bulunan dönemin Adalet Bakanı Michelle Alliot-Marie’ye göre; barbarca bir suç işlemiş olan bu kişilerin kısa bir sürede serbest bırakılacağını bilmek vahşet eğiliminde olan kişilere olumsuz bir sinyal verebilir.