2010’un en antisemit hakareti Helen Thomas’tan...

Dünya
5 Ocak 2011 Çarşamba

Simon Wiesenthal Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta yayınlanan bir listede, antisemit hakaretlerde bulunan kişiler arasında üst düzey Beyaz Saray eski muhabiri Helen Thomas, yönetmen Oliver Stone, Malezya eski Başbakanı Mahatir Mohammad ve Filistin Özerk Yönetimi Enformasyon Bakan Yardımcısı Al-Mutawakil Taha gibi isimler yer aldı. 

Los Angeles’da bulunan Wiesenthal Merkezi’nin kurucusu ve dekanı Haham Marvin Hier, en kötü 10 antisemit hakaret listesinde gazeteciler, hükümet yetkilileri, film yönetmenleri ve akademisyenler gibi ünlü simaların yer aldığını belirterek, Batı toplumundan kişiler tarafından yapılan bu hakaretleri büyük üzüntüyle karşıladklarını belirtti. 

Listenin tepesinde Helen Thomas’ın “Yahudiler Filistin’den defolmalı” ve “Evlerine; Polonya, Almanya, Amerika ve diğer her yere gitmeli” hakareti yer aldı. Oliver Stone ise, “Hitler II. Dünya savaşında Ruslara Yahudilere verdiğinden çok daha fazla zarar vermiştir.” diyerek hakaret listesinde ikinci sırada yerini aldı.  Stone Yahudilerin medyadaki gücü yüzünden Rusların çektiği acıların görmezden gelindiğini iddia ediyor. 

Mahatir Mohammed ise Yahudilerin Avrupa ülkelerinde her zaman problem yarattığını söyleyerek, listede üçüncü sırada yerini aldı.  Mohammad, Nazi katliamından sonra bile Yahudilerin dünyadaki daha büyük problemlerin sebebi olduğunu söyledi.

Listede dördüncü sırada olan Al-Mutawakil Taha ise Yahudilerin Tapınak Tepesi veya Ağlama Duvarı ile hiçbir tarihsel ve dini bağa sahip olmadığını ve Tapınak Dağı’nın Kral Süleyman zamanında inşa edildiğine dair hiçbir arkeolojik kanıt olmadığını söyledi.