El Fetih ile Hamas arasında gerginlik

Filistin Özerk Yönetimi, 50 Hamas liderini Batı Şeria’dan sınır dışı etmeye hazırlanıyor

Dünya
29 Aralık 2010 Çarşamba

İslami Hareket Örgütü’nün iddiasına göre, Filistin Özerk Yönetimi (FÖY) 50 Hamas liderini Bati Şeria’dan sınır dışı etmekle tehdit ediyor. İddialar Hamas yönetimindeki Gazze ile El Fetih yönetimindeki Bati Şeria arasındaki gerginliğin arttığının sinyallerini de veriyor.

Jerusalem Post’a demeç veren üst düzey bir FÖY güvenlik güçleri yetkilisi sınır dışı tehdidi iddialarını yalanladı ve bu iddiaların Hamas’ın uydurmaları olduğunu söyledi. Şeyh  Hüseyin Abu Kwaik, Aziz Kayed, Osama al-Hamad, Muhammad Hamdan, Khaled Ghaithan, Khalil Brafili, Ahmed Zeid, Yusef Kifaya, Khaldoun Barghouti ve İsmail al-Wawi’nin sınır dışı tehdidiyle karşı karşıya olan isimler olduğu Hamas tarafından açıklandı.

Gözaltına alınan Abu Kwaik, Filistin Özerk Yönetimi’ne dava açacağını belirtti. Kwaik, sınır dışı edilme tehdidinin Hamas’ın kaçırdığı İsrail askeri Gilad Şalit’in İsrail’e teslim edilmesi karşılığında serbest bırakılmalarını istediği tutukluların listesine Batı Şeria’da bulunun tutukluları da eklemesiyle ortaya çıktığına inandığını söyledi.