/Yeni yıl Ajanda’m

2011 için geri sayıma başlandı. Bu yıl sizlere değişik bir ajanda hazırlamaya karar verdim ve Şalom yazarlarına programlarını sordum. Gelin bakalım, yıl boyunca sizlere haber yetiştirmek için canla başla çalışan yazarlarımız, yılbaşı gecesi ne yapacaklar?

Aylin YENGİN Yaşam
29 Aralık 2010 Çarşamba

Şehrin en kalabalık meydanları ve caddeleri son hazırlıklarını yapıyor. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nden sonra Nişantaşı sokakları, lüks oteller ve alışveriş merkezleri bu yıl da ışıklarla donatıldı. Herkes heyecan içinde 31 Aralık gecesini bekliyor.

Sinema Sayfası Editörü Viktor APALAÇİ - Roma

Hiç kuşkusuz Avrupa’nın en güzel, en tarihi ve en romantik şehirlerinden biridir Roma. Eğer yılbaşını İtalya’nın bu güzel kentinde geçirmeyi düşünüyorsanız, seyahat acentelerinin 3 gece-4 günlük paket programlarından yararlanabilir ve 399 Euro’ya müthiş bir yılbaşı geçirebilirsiniz. Turlar genellikle 30 Aralık sabahı hareket ediyor. Roma’ya gitmişken mutlaka gezilmesi gereken yerler var: Colosseum, Vittorio Emmanuelle Anıtı, Imperial Forum, Via Del Corso ve Vatikan bunlardan yalnızca birkaçı. Venezia Meydanı’nda ünlü mağazaların bulunduğu sokaklara açılan İspanyol Merdivenlerini ve İspanyol Meydanı’nı görebilirsiniz. Fontana di Trevi’ye (Aşk Çeşmesi) bozuk para atmayı unutmayın! Roma’daki en ilginç merkezlerden olan Pantheon ve heykel çeşmeleriyle ünlü meşhur Navona Meydanı’na vardığınızda pantomim gösterileri izleyebilir ya da sokak ressamlarına resminizi yaptırabilirsiniz. Navona Meydanı’nda kadar gelmişken lezzetli bir pizza yemeyi unutmayın.

Yaşam Sayfası Yazarı (bendeniz) Aylin YENGİN – Burgazada

Yıllardır yılbaşını Burgaz’da geçirmeyi hayal eder dururdum, inşallah bu seneye kısmet olacak. Her yaz sonu adadan ‘iner’ ve güzel havalarda mutlaka geri dönmeye adeta ant içeriz. Sonra kış boyunca bu sözümüzü unutur ve ancak Nisan-Mayıs aylarında tekrar ayak basarız. Oysa kışın Burgaz’a gidenler ‘yazdan kalma günler’ geçirmekten çok da memnundurlar. Peki yılbaşı akşamı Burgaz’da ne yapılır? Aslında çok fazla seçeneğiniz yok. Güzel bir arkadaş grubu ile sahildeki restoranlardan birine gider, yer, içer ve şarkılar söyleye söyleye yeni seneyi karşılarsınız. Geçen yıl gidenler o kadar övdüler ki, biz bu yıl Sahil Restoran’a gitmeye karar verdik. Fiks menü ve olabildiğince yerli içki varmış. Fiyatı da çok makul, özellikle de İstanbul’un gözde mekânları ile kıyaslandığında… Adada evleri olanlar gece kalmayı tercih edebilirler, istemeyenler için geç saatlere kadar ek vapur seferleri var, olmadı, Deniz Taksi ne güne duruyor?

Yaşam Sayfası Editörü Batya KEBUDİ – Etiler

Etiler’deki bu cici bici restoran civardaki hareketliliğe yeni bir alternatif oluşturuyor. Modern ve klasik mobilyaları bir arada kullanarak hem şık, hem de aydınlık ve konforlu bir alan yaratmayı başaran Kafedam’ın elli kişilik oturma kapasitesi var. Duvardan duvara camlı, geniş ve ferah bir terasa açılan alan ise, güzel havalarda dışarıda oturmak isteyenler (ya da sigara içenler) için ideal. Güleryüzlü ve tecrübeli ekibi ile de dikkat çeken Kafedam’da porsiyonlar oldukça büyük, fiyatlar ise gayet makul. Yılbaşı için iyi bir alternatif!

Judeo-Espanyol Yazarı Dora NİYEGO – Silivri

İstanbul’a en yakın 5 yıldızlı sahil oteli olan Artemis Marin Princess şahane bir yılbaşı fırsatı sunuyor. Bu fırsat paketinde, dilerseniz akşam yemeği, dilerseniz disko gecesi seçenekleri mevcut. Saat 10.00’da başlayacak olan DJ partiye limitsiz içki, ikramlar ve yeni yıla girerken şampanya dahil. Eğer yılbaşı gecenizi İstanbul’da yakın bir yerde keyifle geçirmek istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın. O kadar yiyip içtikten sonra, gecenin bir vakti evinize dönmek istemezseniz, otelde konaklayabilirsiniz. 916 kişilik yatak kapasitesine sahip Artemis Marin Princess’ta 301 adet standart oda, 60 triple, 25 junior suit ve 4 adet grand suit bulunuyor. Ertesi sabah uyandığınızda otelin hamam, jakuzi, sauna, masaj hizmetlerinden yararlanabilir, kapalı havuzuna girebilir, fitness, aerobik ve step için hazırlanan spor salonunda özel eğitmenler yönetiminde yoga ve pilates dersi alabilirsiniz. Yeni yıla fit girmek iyi olmaz mı?

Spor Sayfası Editörü Vedat LEVENT – Bağdat Caddesi

Yılbaşı gecesi kendini ‘sokaklara atmayı’ sevenlerin genel olarak iki adresi vardır: Taksim ya da Nişantaşı. Peki ya Anadolu yakasında oturanlar? Karşı taraflıların olmazsa olmazı elbette ki Bağdat Caddesi’dir. Sıradan günlerde bile, sağlı sollu şık mağaza ve butikleri, capcanlı restoran ve caféleri ile İstanbul’un en ihtişamlı caddelerinden biri (yoksa caddesi mi demek daha uygun olur?) olan Bağdat Caddesi, yılbaşına rengârenk, ışıl ışıl bir dekorasyonla merhaba der. Dilerseniz dizi dizi mekânlarından birinde akşam yemeği yiyebilir ya da saat 00.00’dan itibaren caddeye ‘akabilirsiniz’. Bir sürü tanıdığa rastlayacağınızı garanti edebilirim.

Toplum Sayfası Editörü Sibel Konfino – Beyoğlu

Odakule’nin karşı sokağında, sevimli, mütevazı bir yer Mekan. Burada herkes kendini rahat hissettiği, kendi mekânı gibi gördüğü için bu ismi hak etmiş. İki kattan oluşuyor ve ikisinin de sokak üzerinde ayrı girişi var. Açık mutfağın bulunduğu alt kat kafe, üst kat ise meyhane gibi tasarlanmış. Elli yıllık iki dostun bir lezzet sihirbazı ile tanışıp rüyalarını gerçekleştirdiği bu mekânda yemeğe olduğu kadar eğlenceye de doyuyorsunuz. Müzik, sohbet, yelkenci dostlar ve tiyatro severlerle mutluluğa yelken açıyorsunuz. Beyoğlu’nda farklı bir lezzet mekânı olan Mekan Restoran, insanda alışkanlık yapacak tarzda bir yer. Sıcak atmosferi, enfes ev yemekleri ve tadına doyulmaz mezeleriyle müdavimi olabilirsiniz.

Melih Namer, Tuna Saylağ, Nazlı Doenyas  – Yılbaşını evde geçirmeyi tercih edenler

Eğer siz de yılbaşını evde geçirenlerden ya da klasik deyişle PTT (pijama, terlik, televizyon) partisine katılanlardansanız size muhteşem bir önerim var: PARTY PUNCH! 250 ml. soğutulmuş kırmızı şarabı, 700 ml. şampanyayı, 30 ml. frambuaz şerbetini, 240 ml. çilek likörünü ve (isteğe göre) şeker şurubunu büyük bir kabın içinde karıştırın. Tadına bakarak istediniz kadar şeker şurubu, portakal dilimleri, çilek parçaları ve bolca buz ekleyin. Soğuk için ve keyfinize bakın. Tüm okurlarımıza mutlu, neşeli, sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir yeni yıl diliyoruz…