Meri İstiroti Bahar’dan “Son Söz Doktorların”

Toplum
29 Aralık 2010 Çarşamba

Uzun yıllar sağlık kuruluşlarında yönetici olarak çalışan Meri İstiroti Bahar bu süreç zarfında sektördeki gözlemlerini “ Son Söz Doktorların”  başlıklı kitabında topladı.

Meri İstiroti Bahar, sokaktaki vatandaşın hekime baktığında; çok müthiş bir meslek mensubunu, “ sırtı yere gelmeyen” bir bireyi olarak gördüğünü fark etti… Hekimlerin mesleklerine girdikleri günden, mesleki olgunluğa ulaştıkları dönemlere kadar ne denli zorlu bir yolculuk içinde olduklarını aktarabilmek amacıyla bu kitabı oluşturdu.

Yazar kitabında Meslek hayatları süresince birçok hasta tedavisinde aldıkları riskli kararların yanı sıra; hastalar, hasta yakınları, kurumlar ve meslektaşları ile yaşanan iletişim kazalarıyla oluşmuş gerçek hikâyeleri, kimi zaman trajik, kimi zaman trajikomik olaylarla örülmüş hekim anılarına yer verdi.

 GOA Basın Yayın ve Tanıtım’dan çıkan ‘Son söz Doktorların’ kitabında ülkemizin ileri gelen hekimlerinin bir kısmının hikayeleri  okuyucuyla paylaşılıyor.

 Meri İstiroti Bahar Sağlık sektöründe oluşmuş bilgiyi hekim anıları aracılığı ile yine sağlık sektöründe önemli faaliyetler göstermiş bir vakfa aktararak özel bir sosyal sorumluluk projesine imza atmak istedim . İlk etapta 4500 adet basılan kitabın 1000 adedi Şişli Belediyesi tarafından, 1000 adedi Lokman Hekim Vakfı tarafından alınarak geri kalanı da D&R’larda satılmak üzere dağıtılmaktadır. Satışlardan oluşan gelirler Lokman Hekim Vakfına aktarılacaktır” dedi. Bahar bu yönde çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.