Şişli Belediyesi’nden Kurtuluş’ta yılbaşı yemeği

Toplum
29 Aralık 2010 Çarşamba

Şişli Belediyesi, sokakta kurulan ‘Yılbaşı Sofrası”nda farklı din ve inançlara mensup yaklaşık 1000 kişiyi ağırladı. Müslüman, Hıristiyan ve Musevi çevre sakinleri, Kurtuluş’taki Çobanoğlu Sokak’ta düzenlenen yeni yıl yemeği ile bir araya geldi. Balat Or-Ahayim Musevi Hastanesi’nin gönüllü pembe melekleri ve Feriköy Ermeni Vakfı Kadınlar Kolu’nun ile Şişli Belediyesi’nin birlikte düzenlediği yemekte, Mustafa Sarıgül de servis yaptı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “2011 inanıyorum ki, sağlıklı, mutlu, enerjik olacak. Doğrular ve gerçekler ön planda olacak. Hırsımız ön planda olmayacak” dedi.

Bütün kültür mozaiklerinin aynı sokakta bir araya geldiğini söyleyen Mustafa Sarıgül, “Yemeği Ermeni Kilisesi’nin kadınlar kolu ve Musevi Cemaati’nin önemli bir topluluğu Or-Ahayim Hastanesi’nin pembe melekleri hazırladı. Bir sevgi sofrasında bir araya geldik. Burada ırk ayrımı, kültür ayrımı, mezhep ayrımı yok. Diliyoruz ki tüm dünya insanları 2011'de barış içerisinde, hoşgörü içerisinde birlikte yaşasın” diye konuştu.