DİPNOT/ Çaya çorbaya salataya limon

Sağlık
22 Aralık 2010 Çarşamba

Mutlaka lahana yiyin

Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelen lahana bol miktarda B, C ve E vitamini ile potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için de iyidir. Astıma faydalıdır. Bağırsak kanserine karşı etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal bir madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri üçte iki oranında azalıyor.

Çaylarınızı bal ile tatlandırın

Bitkisel çaylara tatlandırıcı olarak süzme bal kullanın.  Öksürüğe karşı kullanılan çaylarda bal ilavesi balın da etkisiyle çayın daha etkili olmasını sağlayacaktır. Suni tatlandırıcıların bitkisel çaylara ilave edilmesini önerilmiyor. Çünkü çaydaki etkili maddelerle reaksiyona girmesi kaçınılmazdır.

Çaya çorbaya salataya limon

Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz. Tıpkı çok sert limonlardan da çıkmadığı gibi. Bu tür limonları kesmeden önce, birkaç dakikalığına çok sıcak suya batırıp bekletin. Limonların daha fazla su verdiğini göreceksiniz.