Netanyahu, Obama’dan Şalit için yardım istedi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Obama ile yaptığı görüşmenin detaylarını kendi hükümetine açıkladı. Netanyahu, “Başkan’dan Şalit’in serbest bırakılması için tüm gücünü kullanmasını istedim,” dedi

Dünya
14 Temmuz 2010 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Obama ile Washington’da yaptığı görüşmenin ardından gerçekleştirdiği ilk kabine toplantısında, görüşmenin detaylarını hükümeti ile paylaştı.  Netanyahu, “Başkan’dan Şalit’in serbest bırakılması için tüm gücünü kullanmasını istedim,” dedi.

Görüşmeyle ilgili izlenimlerini paylaşan Netanyahu, Washington ile Kudüs arasındaki ilişkilerin ‘sağlam ve istikrarlı’ olduğunu hissettiğini dile getirdi.

Filistinlilerle barış görüşmelerinin de gündemin bir maddesi olduğunu belirten İsrail Başbakanı, doğrudan görüşmelerin bir an önce başlaması için çağrıda bulunduğunu ve Filistinlilerle varılacak bir anlaşmanın İsrail Devleti ve vatandaşlarının güvenliğini garanti altına alacağını vurguladı.

Amerikan yönetiminin de doğrudan görüşmelerin başlaması taraftarı olduğunu belirten Netanyahu “Başkan Obama İsrail’in güvenlik taleplerini anlıyor ve bunları çok önemli buluyor,” dedi.

Netanyahu, İran konusuyla ilgili olarak da, “Edindiğim izlenim, Başkan’ın İran’ın nükleer silah elde etmesini engellemek konusunda kararlı olduğu. Ben de kendisine daha fazla ülkenin İran’a yaptırım uygulaması için ikna edilmesi gerektiğini dile getirdim,” diyerek görüşülenleri yansıttı.