ULUSLARARASI IX. SEFARADİ MÜZİK FESTİVALİ/ Estreyikas D’Estambol İspanya’daydı

Toplum
14 Temmuz 2010 Çarşamba

İzzet Bana yönetimindeki Estreyikas d’Estambol  korosu Cordoba Belediyesi’nin davetlisi ve Türkiye Hahambaşılığı’nın desteğiyle 22-26 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen İspanya Uluslararası IX. Sefaradi Müzik Festivaline katıldı.

Koro, 25 Haziran Cuma günü keyifli bir yolculuk sonrası Casa de Sefarad’ta bulunan sinagogda aksam duasına katıldı. Dualar Estreyikas d’Estambol korosunun erkek çocukları tarafından okundu. Akşam yemeğinin ardından grup, festivale Kanada’dan katılan müzikolog Judith Cohen ve kızı Tamar İlana’nın “Jardin Botanico” da verdikleri konseri izlediler.

Ertesi gün İzzet Bana, Alara Alkan, Cem Kaspi, İzel Nahmias, Rakel Saranga, Dafne Beri, Nesli Kohen, Cenk Beharti, Melih Banana, Doruk Barokas, Rayka Zavaro, Igal Sapan ile Ceymi Memi  flütist Barış Zilberman ve Gitarist Izi Eli’den oluşan Estreyikas d’Estambol korosu kendilerine vurmalıda eşlik edecek olan Judith ve İlana ile yapılan provanın ardından yaklaşık 1,5 saat süren slaytlarla ve açıklamalarla zenginleştirilen bir konser verdiler.

Cordoba seyircisi Estreyikas’ı ayakta alkışladı. Koro, ABD de düzenlenecek bir konser dizisi için İstanbul’a döner dönmez çalışmalara başladı.