Ve Hido Phoenix Suns'da

Geçen sezon Toronto Raptors'a transfer olan ancak Kanada'da aradığını bulamayan milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu, takas yoluyla Phoenix Suns'a transfer oldu. Hido transferini doğrularken, başarılı olmak istediğini söyledi.

Spor
14 Temmuz 2010 Çarşamba

Toronto Raptors'da istediği performansı sergileyemeyen ve performansını üst seviyede sergileyebilecek şekilde oynamak isteyen Hidayet, Brezilyalı Leandro Barbosa karşılığında Phoenix Suns'a takas edilecek. Hido, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı.
“Sabahtan beri avukatımla görüşüyorum. Şu an görüşmeler var. Benim, sağlık kontrollerinden sonra transferimin gerçekleşeceği konuşuluyor. Bu takasın olacağı konuşuluyor. Şu an her şey iyi gidiyor. Phoneix Suns'a gitmem beni mutlu etti. Umarım bu testler de olumlu geçer ve oraya geçmemde bir sıkıntı olmaz. Sonuçta baktığınızda Suns takım, kalite ve organizasyon olarak hep göz önünde olmuştur. Bu takımın parçası olmak da beni mutlu ediyor. Bana yakışan bundan sonra, daha önceki başarılı performansımı tekrar gösterip, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek"
Geçen sezon sonunda, beş yıl formasını giydiği Orlando Magic takımıyla sözleşmesi sona eren ve serbest oyuncu (free-agent) olan Hidayet, Toronto Raptors ile 5 yıllığına 53 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı.
NBA takımlarından Sacramento Kings tarafından on sezon önce seçilen Hidayet Türkoğlu, NBA'de en fazla oynayan Türk oyuncu durumunda bulunuyor.
Hidayet, Sacremento Kings ile başladığı NBA kariyerinde San Antonio Spurs, Orlando Magic ve Toronto Raptors forması giydi.