Yaşam bilimleri ihracatı % 14 arttı

İsrail BIOMED 2010 Konferansı’nın hemen öncesinde toplanan bilgiler, yaşam bilimleri sanayinin, yılın ilk çeyreğinde, 1,7 milyar dolar ihracat yaptığını gösteriyor. İsrail İhracat Enstitüsü’nün CEO’su, sektörün, Avrupa Birliği’ndeki krizden etkilenmediğini belirtti.

Ekonomi
7 Temmuz 2010 Çarşamba

İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Enstitüsü, geçen hafta, İsrail’in yaşam bilimleri sanayi ihracatının, yılın ilk çeyreğinde, geçen yıla oranla, %14’lük bir artış göstererek, 1,7 milyar dolara ulaştığını belirtti. CEO Avi Hefetz, bu artışın, %15,4’lük artış ile 1,3 milyar dolara ulaşan ilaç ihracatı artışından kaynaklandığını söyleyerek,  medikal ve cerrahi teçhizatların ihracatında da %7,5’luk bir artış ile 306 milyon dolara ulaştığını sözlerine ekledi.

23 İNGİLİZ FİRMASI İSRAİL’DE KONFERANSA KATILDI

Yaşam bilimleri sektöründen 23 İngiliz firma temsilcisi, İsrail’deki Biomed Konferansı’na katıldı. Yedi yıldır her sene düzenlenen, itibarlı Biomed Konferansı, dünyanın çevresinden yüzlerce firmanın ilgisini çekti.

İngiltere Tel-Aviv Büyükelçiliği’nde ticaret ve yatırım direktörü olan Richard Salt, İngiliz heyeti için bir akşam yemeği düzenledi. İngiliz heyeti, ziyareti sırasında, çeşitli İsrailli firmalarla görüşerek işbirliği fırsatlarını araştırdı.

İngiltere, yaşam bilimleri sektöründe Ar-Ge’ye büyük önem vermekte ve bu alana devamlı bütçe ayırmaktadır. Salt “İsrail yaşam bilimlerinde olağanüstü bir yetenek sergilemektedir. Dilerim ki, İngiliz heyeti bu ziyaret sonrasında, İsrailli firmalarla daha fazla işbirliği fırsatı bulur,” dedi.