Gilad Şalit’in ailesi 5000 destekçisiyle Tel Aviv’e yürüdü

Hamas tarafından kaçırılan İsrail askerinin bırakılması için yapılan gösteri yürüyüşü İsrail trafiğinde ciddi sıkışıklıklara yol açtı.

Dünya
7 Temmuz 2010 Çarşamba

Hamas ile esir değişimi yaparak Gilad Şalit’in özgürlüğü için hükümete baskı amacıyla düzenlenen gösterinin sekizinci gününde Şalit’in ailesi 5000 destekçisiyle Tel Aviv’e yürüdü.

Gilad’ın anne-babası Aviva ve Noam Şalit ile kardeşi Yoel Şalit’in önderliğindeki 12.000 kadar eylemcinin toplandığı Herzliya’da ciddi trafik sıkışıklıkları meydana geldi. Göstericiler Tel Aviv’e yürürken polis Ayalon Otobanı’nın bazı bölümlerini trafiğe kapattı.

Herzliya Koleji’nde bir konuşma yapan kardeşi Yoel “Başbakan Netanyahu’yu ulusunu dinlemeye ve kardeşimin özgürlüğü için şu ana kadar yaptıklarından fazlasını yapmaya çağırıyorum” dedi. 

Inter Disiplinary Center Başkanı Uriel Reichman ise “İnsanlar bu gösterinin zayıflık işareti olduğunu söylüyorlar. Oysa ki tam tersi; İsrail’in gücü insanların birbirlerinden sorumlu olmasından gelmektedir,” açıklamasını yaptı.  Protesto gösterilerinin son durağı ise Kudüs olacak.