Araştırmacı yazar Oral Onur’a üstün hizmet ödülü

Toplum
30 Haziran 2010 Çarşamba

“1495’den Günümüze Edirne Yahudi Cemaati” kitabı yazarı Oral Onur TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ulusal ve uluslararası düzeyde üstün hizmetlerde bulunanlara, Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayanlara, millî egemenlik ve demokrasi konularında yaptığı bilimsel çalışmalarla başarı gösterenlere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü’nün bu yıl 5’i dernek ve vakıf, 70’i şahıs olmak üzere toplam 75 sivil toplum örgütü ve şahsa verilmesi kararı alındı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında Dolmabahçe Sarayı’nda 12 Haziran tarihinde gerçekleştirilen TBMM Başkanlık Divanı’nda 2010 Yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülleri’ne layık görülen kişi ve kuruluşlar belirlendi.

2005 yılında “1495’den Günümüze Edirne Yahudi Cemaati” adlı kitabı yayımlanan Araştırmacı-Yazar Oral Onur, Edirne İlinden ödüle layık görülürken, ödül Edirneliler, yakınları ve ailesinde sevinç yarattı. Geçen yıl da adaylar arasında bulunan Oral Onur, 2010 yılı TBMM Üstün Hizmet Ödülü almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, emeklerinin boşa çıkmadığını, Edirne’nin herşeyin üstünde olduğunu ve ömrünün sonuna kadar Edirne’ye hizmetini sürdüreceğini belirterek, tüm Edirnelilere ve TBMM üyelerine, Edirne Milletvekillerine teşekkürlerini sundu.