/ Caz dünyasının efsane ismi Lars Danielsson İstanbul'da

23 Haziran 2010 Çarşamba

Caz dünyasının efsane ismi Lars Danielsson Akbank Sanat’ta

Müzisyen kimliğinin yanı sıra besteci kimliği ile de tanınan Lars Danielsson, gerçekleştirdiği albüm çalışmalarında farklı müzikal renkler yaratarak caz müziğini benzersiz bir noktaya taşımaya devam ediyor. Kontrbas’ın yanı sıra viyolonsele de aynı derece hakim olan sanatçı, Stavros Lantsias ve John Parricelli eşliğinde 30 Haziran Çarşamba akşamı Akbank Sanat’a konuk oluyor. www.akbanksanat.com

Pina Bausch “Nefes” Dans Gösterisi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği, geçtiğimiz yılın Haziran ayında kaybettiğimiz modern dansın ünlü isimlerinden Pina Bausch’un imzasını taşıyan “Nefes” adlı gösteriyi, 23 ve 24 Haziran tarihlerinde Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde İstanbullularla buluşturuyor.

İstanbul 2010 AKB Sanat Limanı açıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul’da gerçekleşecek sergiler için mekân ihtiyacını karşılamak üzere Tophane’deki Antrepolardan 5 numaralı binayı İstanbul 2010 AKB SANAT LİMANI adıyla 19 Haziran Cumartesi günü hizmete sundu. Dört sergiyle sanatseverlere merhaba diyen mekânda, “Kredi ötesi-çağdaş sanat ve karşılıklı güven” sergisi, “Uluorta” ve “Küçük Kara Balığı” sergileri ve “İstanbul Otherwise” projesi sergisini izleyebilirsiniz.

Deyim Sanat Galerisi “yaza merhaba” diyor

15 Haziran- 26 Temmuz tarihleri arasında Deyim Sanat Galerisi’nde yer alacak karma resim ve heykel sergisine Yusuf Özsarfati, Sara Denahmiyas,  Ali Atmaca, Salim Başyiğit, Aşan Cora, Hikmet Çetinkaya, Mehmet Dede, Mustafa Demirpençe, Mehmet Ali Doğan gibi isimler katılıyor.

Tel: 0212  286 21 83

Modernizm çağında bir Paris galerisi

İstanbul Fransız Kültür Merkezi, 23 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında Galeri Nev işbirliğiyle “La Galerie Idéale” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sergi sanatta modernizmin başkenti Paris’e odaklanıyor. Buradaki şubesini 1946 yılında açan Galerie Maeght, uluslararası sanatçılar içinden Adami, Calder, Malevitch, Miró, Ting gibi sanatta modernizmin en önemli isimlerini İstanbullu resim severlerle buluşturuyor. www.infist.org

Fazıl Say ve Arkadaşları 22. ENKA Kültür Sanat Yaz

etkinliklerinde

25 Haziran Cuma akşamı saat 21.15’te ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek özel konserde ünlü piyanist Fazıl Say’a keman sanatçısı Cihat Aşkın, tiyatro dünyasının en önemli isimlerinden Genco Erkal, çellist Çağ Erçağ, ney sanatçısı Burcu Karadağ ve opera sanatçısı Güvenç Dağüstün eşlik edecekler. Konserde; J. Brahms ve F. Schubert gibi yabancı bestecilerin eserlerinin yanı sıra, Ulvi Cemal Erkin’in “Piyanolu Beşli”si ile Fazıl Say’ın “Nazım Hikmet Oratoryosu”ndan bölümler de seslendirilecek.