Portekiz abarttı

Spor
23 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Kuzey Kore ile karşılaşan Portekiz, ikinci yarıda fırtına gibi esti, rakibine fark atıp gruptan çıkma yolunda oldukça büyük bir mesafe kaydetti: 7-0

2010 Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Portekiz ile Kuzey Kore karşı karşıya geldi. Cape Town’daki 66 bin seyirci kapasiteli Green Point Stadyumu’nda oynanan maçı Şilili hakem üçlüsü Pablo Pozo, Patricio Basualto, Francisco Mondria yönetti.

PORTEKİZ HIZLI BAŞLADI, DİREĞE TAKILDI

İlk maçında Fildişi Sahili ile golsüz berabere kalan Portekiz, Kuzey Kore maçına hızlı başlarken, 6. dakikada direği geçemedi. Simao’nun sağ köşeden kullandığı korner atışında Carvalho’nun kafa vuruşu direkten döndü.

MEİRELES GOLÜ ATTI

Portekiz rakibi karşısında 29. dakikada beklediği golü buldu. Mendes’in defansın arasına gönderdiği harika pasla ceza sahasına giren Meireles, topu kalecinin yanından ağlara gönderdi ve ilk yarının skorunu tayin etti.

İKİNCİ YARIDA PORTEKİZ FIRTINASI

İkinci yarıya çok iyi başlayan Portekiz, peş peşe gollerle rakibini sürklase etti. 53. dakikada gelişen organize Portekiz atağında golün sahibi Meireles’in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Simao, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Portekiz 56’da farkı üçe çıkardı. Coentrao’nun sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Almeida düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Gollere devam eden Portekiz, 60. dakikada skoru 4-0 yaptı. Sol kanattan hareketlenen Ronaldo, ceza yayına doğru pasını çıkardı, Tiago düzgün bir vuruşla farkı arttıran isim oldu.

Maç genelinde daha çok takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamayı tercih eden Ronaldo, sonuç alamadı. Fildişi maçında direğe takılan yıldız oyuncu, 71. dakikada ceza sahasına girmeden sert vurdu ancak top sağ çataldan auta çıktı.

78. dakikada Hugo Almeida’nın yerine oyuna giren Liedson, 81’de durumu 5-0’a taşıdı. Sol kanattan ceza sahasına yapılan yerden ortada Ri Kewang-chon, topu uzaklaştırmak isterken ayağının altından kaçırdı; ön direkte Liedson topu ağlara gönderdi.

Milli forma altında on altı aydır gole hasret kalan Ronaldo, özlemini Kuzey Kore karşısında dindirdi. Savunmanın arkasına atılan pasta Ronoldo, ceza sahası dışına kadar çıkan kaleciden topu kurtarmak istedi. Kaleciden yükseklik kazanan top, Ronaldo’nun sırtından önüne düştü ve yıldız oyuncu topu boş kaleye gönderdi.

TİAGO’NUN 2. GOLÜ

89. dakikada soldan ceza sahasına yapılan ortada Tiago kafayla topu yedinci kez daha ağlara gönderirken, kendisinin maçtaki ikinci golüne imza attı ve maçın skorunu belirledi.

ŞU ANA KADARKİ EN FARKLI GALİBİYET

Kuzey Kore’yi 7-0 mağlup eden Portekiz, turnuvada şu ana kadar elde edilen en farklı galibiyete imza attı. Bundan önceki en farklı galibiyet; Almanya’nın Avustralya’yı 4-0 yendiği maçta ortaya çıkmıştı.