Nefret suçlarına büyük para cezası geliyor

<p class="MsoNormal"><span>Nefret suçları ceza kapsamına giriyor. ‘Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı’nın kanunlaşması durumunda nefret suçlarına 1.000 TL ile 500.000 TL arasında ceza getirilmesi öngörülüyor.</font></span></p>

Ela CENUDİOĞLU Şalom
16 Haziran 2010 Çarşamba

Türk Ceza Kanunu’nda halen bir suç olarak belirlenmeyen nefret suçları için, yirmi bir maddelik ‘Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Tasarısı’ hazırlanıyor. Tasarı ile ‘cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, etnik köken, cinsel kimlik, felsefi ve siyasi görüş, sosyal statü, medeni hal, sağlık durumu, engellilik, yaş ve benzeri temellere dayalı ayrımcılığın yasaklanması’ öngörülüyor. Bu amaçla, ‘Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu’ kurulması ve kurulun ayrımcılığın ağırlığı oranında 1.000 TL’den 500.000 TL’ye kadar idari para cezası uygulaması planlanıyor.

Bir kişinin genel özellikleri, gerçek ya da edinilmiş ırk, ulus ya da etnik köken, dil, renk, din, cinsiyet, yaş, fiziksel ya da zihinsel engellilik, cinsel kaynaklı ya da diğer benzer unsurlara dayandırılarak hedef gösterilmesi nefret suçları kapsamına giriyor. Nefret suçlarının medyaya yansıması da bu suçların ülkemizdeki önemli bir boyutu.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/15963-Nefret-sucuna-buyuk-para-cezasi-geliyor.aspx