/Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü” Sergisi ilk kez Türkiye’de...

16 Haziran 2010 Çarşamba

Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü” Sergisi ilk kez Türkiye’de...

Bugüne kadar 60’tan fazla ülkede, 30 milyondan fazla ziyaretçiye ulaşan dünyaca ünlü BODY WORLDS Orijinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü sergisi, 11 Haziran’da Antrepo 3’te açıldı. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleşen sergi, THEPARTNERS ile serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını yapan İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle sunuluyor.

Alman bilim adamı Gunther von Hagens tarafından “plastination” denilen bir yöntem ile çürümez hale getirilmiş olan 200’den fazla insan bedeni parçasının sergileneceği BODY WORLDS’te kaslar, damarlar ve organlar, yaşayan vücudun içinde olduğu gibi, bozulmamış haliyle sunuluyor.

Annem ve Kızım’ Sergisi 2010-2011

Işık Gençoğlu küratörlüğünde ülkemizin dünyaca tanınan erkek sanatçı ve tasarımcıları, işbirliğinde, 15 – 23 Haziran tarihleri arasında “Annem ve Kızım” sergisiyle“Bir Nokta”da bir araya geliyorlar. Serginin bu yıl farklı ve bir o kadar da özel olmasının sebebi 17 sanatçı/tasarımcının birer baba olması ve kızları ile anneleri arasındaki ilişkiyi, yorumladıkları eserleri/objeleri ile sergileyecek olmaları. Sergide eserleri görülebilecek bazı sanatçılar/tasarımcılar: Mario Levi/ Yazar, Mustafa Fehmi Ilik/ Ressam, R. Sadri Sayıoğulları/ Hat ve Tezhip Sanatcısı, Recep Baydemir/ Fotoğraf Sanatçısı, Gökhan Kırdar/ Müzisyen, Alp Nuhoğlu/ Tasarımcı, İrfan Sayar-Zihni Sinir/ Tasarımcı. www.bir-nokta.com

19 Haziran günü İstanbul İspanyolca konuşacak!

19 Haziran Cumartesi günü, saat 11.00’da açılışı Galata Kulesi’nde yapılacak “Kelime Yağmuru” ile başlayacak olan İspanyolca Günü, gün içerisinde farklı etkinlikler, gösteriler, konserler ve öğretimler ile kutlanacak. Cervantes Enstitüsü ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle, “Multicultural Art Dialogues” isimli proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte İstanbul Tango Festivali, Pera Flamenko Dans Topluluğu’nun gerçekleştireceği Flamenko gösterisi ve Manuel Reina’nın Türk folkloru ile flamenkoyu harmanladığı “a la turka” isimli müzik/dans gösterisi de yer alacak

Tuluyhan Uğurlu, Osman Hamdi Bey için çalıyor

Ressam ve arkeolog Osman Hamdi Bey, 100. ölüm yıldönümü vesilesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından 28 Haziran Pazartesi akşamı düzenlenecek konserde piyanist Tuluyhan Uğurlu, ‘Güneş Ülke Anadolu’ isimli eserini görüntüler eşliğinde seslendirecek. UNESCO’nun Osman Hamdi Bey Yılı ilan ettiği 2010’un bu önemli etkinliği sanatçının kurucusu olduğu İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek.

Akatlar Stüdyo19 Eliz Aviyente’yi ağırladı

Gazetemiz yazarlarından Selim Aviyente ve eşi Rayka Aviyente’nin 9 yaşındaki kızları Eliz Aviyente, 2-9 Haziran tarihleri arasında üçüncü resim sergisini Akatlar Stüdyo19’da gerçekleştirdi. Eğitmeni Sevgi Çağal’ın desteğiyle sergilenen akrilik resimleri izleyicilerden yoğun ilgi gördü.

“Anadolu’nun Antik Tiyatroları” Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi’nde… 

Sanal Mimarlık Müzesi, Anadolu’da bilinen yapıların yanısıra kazısı henüz yapılmamış olan 115 antik kentten seçilmiş 108 tiyatroyu, genel yapısal özellikleriyle “Anadolu Antik Tiyatroları” başlıklı sergide ziyaretçisiyle buluşturuyor. Türkiye’de bulunan antik döneme ait tiyatroların en geniş derlemesi olan sergi www.mimarlikmuzesi.org dresinden Türkçe, www.arcmuseum.org adresinden İngilizce olarak izlenebiliyor.