İsrailli Şirketten 3D Hareket Algılayıcı

Ekonomi
16 Haziran 2010 Çarşamba

İsrailli Prime Sense Şirketi, Microsoft’un oyun konsolu Xbox 360 için geliştirdiği Natal projesi kapsamında, bu şirkete 3D hareket algılayıcısı tasarımı sağladığını açıkladı. Bu yeni hareket sensörü sayesinde hiç bir kumada ya da aparat kullanmadan, el veya vücut yardımıyla oyun konsolunun kumandası sağlanabiliyor. 

Tokyo’daki Elektrikli Taksi Durağı İsrail Teknolojisi Kullanacak

Japonya’nın Tokyo şehrinde hizmete girecek olan elektrikli taksi durağı İsrailli Better Place şirketinin üretmiş olduğu batarya anahtarını kullanacak. Better Place üretmiş olduğu yeni teknolojiyle, elektrikli arabalara yeni batarya takılması sürecini iki dakikanın altına indirmiş bulunuyor. Üç aylık bir deneme projesi olarak gerçekleştirilecek olan elektrikli taksi durağı projesi, Japon hükümeti tarafından da destekleniyor.

Petrole bağımlılığı azaltmak için elektrikli araçlara yönelen ve tüm dünyada elektrikli araç altyapısını hazırlayan tek ülke olan İsrail, araç üretimi için Bursa’daki Oyak Renault fabrikası ile anlaşmaya varmıştı. İsrail, bu fabrikada üretilecek Fluence modelinin en büyük müşterisi olacak. Bursa’da bu yılın son aylarında seri üretime başlayacak olan Fluence, 2011 yılının başında İsrail’e sevk edilmeye başlayacak.