UÖML'liler üniversitelerin "Başarı Sertifikaları" ile mezun oluyor

Toplum
16 Haziran 2010 Çarşamba

Son iki yıldır üniversitelerle ortak proje çalışması yürüten Ulus Özel Musevi Lisesi  öğrencileri   Amram Oditoryumu’ndaki törende proje sunumlarını başarıyla gerçekleştirdi. Törene katılan üniversitelerin öğretim görevlileri öğrencilerin çalışmalarını başarı sertifikaları ile ödüllendirdi.

Kadir Has Üniversitesi’nde “reklam eğitimi,  Bahçeşehir Üniversitesi’nde “film çekimi” teknikleri üzerine eğitim alan öğrenciler sunumun ilk bölümünde  “KASEV Tanıtım Projesi”ni anlattılar. Dört aylık bir çalışmanın ürünü olan ve Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklâmcılık Bölümü’nün katkısı ile gerçekleşen projenin sunumunda öğrenciler, Star TV’de çıkan haberleri de dâhil olmak üzere yaptıkları tüm çalışmaları, duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Reklâmcılık Bölümü öğretim görevlisi olan ve çalışmayı yönlendiren Sezgi Turfanda ise yapılan çalışmanın çok verimli ve öğrencilerin çok başarılı olduğunu belirten bir konuşma yaptı. 

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nün desteği ile yaklaşık altı aylık bir çalışma sonucunda ortaya konulan iki kısa filmin gösterimi ise sunumun ikinci bölümünü oluşturdu. Törene, UÖML Sosyal Bil. Bölüm Başkanı Emel Ayvalıoğlu’nun projelerin gelişim sürecini anlatan konuşması ile devam edildi. Ayvalıoğlu konuşmasında büyük bir özveri ile tüm çalışmalara öğrencileriyle birlikte katılan UÖML Felsefe Öğretmeni Asım Erhanezer’e, bu çalışmalarda kendilerini destekleyen ve filmlerde rol alan velilerine teşekkür etti. Öğrencilerin başarılı çalışmalarını sertika ile ödüllendiren Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen ve projenin danışmanı Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Dr. Erkan Büker yaptıkları konuşmalarda ortaya konulan emeğin önemini vurguladılar.

UÖMO Kariyer Ofisi’nin Işık Üniversitesi ile ortaklaşa yürüttüğü ve bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği  “Bir Gün Üniversiteli Olmak” projesinde, lise öğrencileri Işık Üniversitesi’nde önceden seçtikleri derslerin notlarını aldılar ve üniversite kampüsünden bir üniversiteli gibi yararlandılar.