TÜRK KIZILAY’I: “Gazze’ye tüm yardımlarımız ulaştı”

Dünya
9 Haziran 2010 Çarşamba

Mavi Marmara gemisine yaşananların ardından cenazelerin ve yaralıların yurda getirilmesinde Türk Kızılay’ı büyük rol oynadı. Olaydan birkaç saat sonra Tel Aviv’e giden afet uzmanları ve doktorlar, İsrailli muhatabı Magen David Adom’un sağladığı ambulanslar ve yardımlarla hastanelerdeki yaralıları havaalanına taşıdılar.

Gazze’ye yapılan yardımlar konusunda da bir açıklama yapan Türk Kızılay’ı, bugüne kadar Gazze ve Batı Şeria’ya ilettikleri tüm yardımların İsrail tarafından engellenmeden, yerlerine ulaştıklarını belirttik.

2008’in Aralık ayından itibaren, Gazze’ye karayolu ile İsrail’in Kerem Şalom sınır kapısından 129 tır, Mısır’ın Refah sınır kapısından da iki kargo uçağı dolusu malzeme sevk ettiklerini belirten Kızılay yetkilileri toplam yardım miktarını ise 8.850.000 TL değerinde 2.285 ton gıda, ilaç, tıbbi malzeme, barınma malzemesi ve insani yardım olarak açıkladı.

Gazze’de bir irtibat ofisi bulunan Türk Kızılay’ı ayrıca 3,5 milyon Dolar’lık ‘İçme Suyu Rehabilitasyonu Projesi’ni de yürütüyor.