Başbakan Erdoğan: “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Başbakan Erdoğan, Salı günü yaptığı parti grup toplantısında yaşananların bir milat olduğunu belirterek, ‘’Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikârdır’’ dedi. 

Şalom
2 Haziran 2010 Çarşamba

İşte Erdoğan’ın konuşmasındaki satırbaşları:

(...)Kadınların, çocukların, din adamlarının ve tamamen sivillerin bulunduğu gemilere yapılan bu insanlık dışı saldırıyı bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Yapılan bu saldırı açıkça uluslararası hukuka yapılmıştır, insanlığın vicdanına yapılmış, dünya barışına yapılmıştır.

(...)Biz, İsrail halkıyla, Musevilerle her zaman tarihi bir dostluk ve işbirliği içinde olduk. İnanıyorum ki bu kanlı saldırıyı gözyaşlarıyla izleyen, şiddetle eleştiren İsrailli insanlar, bu olayın insanlık onuruna yakışmayan ne kadar büyük bir yanlış olduğunu, iki ülkenin dostluğuna vurulmuş ne kadar ağır bir darbe olduğunu çok iyi anlamaktadır.

Mesele, Türkiye ile İsrail arasında yaşanan bir mesele değildir. Mesele, İsrail’in hak-hukuk tanımayan mevcut yönetiminin, insanlık dışı uygulamalarla şiddet uygulaması, kan dökmesi, barışı tehdit eden yaklaşımlar sergilemesidir. 

(...) Olaylara yönelik haklı ve samimi tepkisini dile getiren Türk Musevi Cemaati’ne de teşekkür ediyorum. Musevi vatandaşlarımız, aziz milletimizin bir parçası olarak, Türkiye’nin haklı pozisyonunu sonuna kadar savundular, savunuyorlar. Musevi vatandaşlarımıza yönelik kimsenin kem gözle bakması, farklı bir davranış içine girmesi söz konusu değildir, olamaz, olmamalıdır.