Barış böyle olmaz

Günlerdir artan gerilim ve 31 Mayıs günü yaşanan hatalar zinciri dünyanın her yerinden sivilin İsrail askeri ile karşı karşıya gelmesine neden oldu. Mavi Marmara gemisinde İsrail askerinin ateş açması sonucunda yaşanan kanlı olaylarda dokuz kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Şalom
2 Haziran 2010 Çarşamba

Türkiye-İsrail ilişkileri tarihindeki en büyük darbeyi aldı

Gazze’ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan gemiler günlerdir dünya kamuoyunun gündemindeydi. İsrail ambargosunu delerek Gazze’ye ulaşma hedefindeki 600’den fazla aktivist günler öncesinden hedeflerine ulaşma konusunda kararlılıklarını belirtmeye başlamıştı. Mavi Marmara beş gün beklediği Antalya Limanı’ndan 28 Mayıs’ta ayrıldı. İsrail’a ulaşması tam üç gün sürdü. Herşeyin bu kadar göz önünde olduğu bir ortamda İsrail durumu doğru analiz edemedi.

Mavi Marmara gemisindeki aktivistleri hafife aldı, beklemediği bir direnişle karşılaştı ve kanlı bilançonun ortaya çıkmasına neden oldu.

İsrail günler öncesinden Gazze’ye ambargosunu kırmaya yönelik bir girişime nasıl karşılık vereceğini dünya kamuoyuna duyurdu. Yola çıkan gemilerin taşıdıkları insani yardımı Gazze’ye ulaştırmaları için izlenmesi gereken yol konusunda gerekli bilgilendirme yapıldı.

Son olarak telsiz aracılığı ile Mavi Marmara’ya talimatlara uyulmamsı durumunda bir operasyon düzenleneceği belirtildi. Tüm bu uyarılara rağmen yardım organizatörleri yoluna devam etti, İsrail operasyonunun başlamasına neden olan ve gemidekilerin İsrail askerleri ile çatışmaya girmesini engellemeyerek kanlı bilançonun ortaya çıkmasına onlar da neden oldu.   

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/15839-Hatalarla-dolu-bir-mudahale.aspx