Toplu Bat-Mitzva töreni

Toplum
2 Haziran 2010 Çarşamba

Annette Bat-Mitzva Kulübü adı altında gerçekleştirilen ve Yahudi dini gereğince 12 yaşına giren her genç kızın ergenliğe geçişi olarak kabul edilen Bat-Mitzva töreni bu yıl 30 Mayıs Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda yapıldı.

46 genç kızın toplu Bat-Mitzva törenine, Bet-Din üyeleri, Rav Yeuda Adoni, Rav İzak Alaluf, Cemaat Başkan Vekili İshak İbrahimazde Aşkenaz Cemaati Başkanı Binyamin Poluman’ın, yanı sıra Bat-Mitzva kızlarının  aileleri ve yakınları katıldı.

Hayim Kohen Yanarocak yaptığı konuşmada, eğitimin ve birlikteliğin öneminden, Bat-Mitzva kavramının manasını, Yahudilikte kadının öneminden bahsetti.

Bat- Mitzva kızlarına hitap eden Rav Adoni ise  Tora’da kadına verilen değerden söz etti.

Tören, kızların UÖMO Müzik Öğretmeni Emine Keskin’in şefliğinde  söyledikleri şarkılar ve yaptıkları konuşmalar eşliğinde Menoranın mumlarını yakmalarıyla sürdü.  Gençkızlığa adım atan kızlar, harçlıklarından biriktirdikleri parayı Matan Baseter- Barınyurt Derneğine bağışlayarak diğer bir mitzvayı daha gerçekleştirmiş oldular.

 Tören, diplomaları ve hediyelerinin sunulmasının  ardından  Neve Şalom Kültür Merkezi’nde verilen kokteyl ve kızların pastalarını kesmeleriyle ile sonlandı.