GKD’de futbol turnuvası sona erdi

Göztepe Kültür Derneği’nin kapalı basketbol salonunda gerçekleştirilen futbol turnuvasının ikincisi sona erdi ve şampiyon belli oldu

Spor
2 Haziran 2010 Çarşamba

2009 Kasım ayında başlayan ve 5 Mayıs’ta yapılan final maçı ile son bulan turnuvaya beş kişiden oluşan on beş takım katıldı. Takımlar birbirleri ile lig usulü puanlama sistemine göre karşılaştılar. Tüm bir sezon boyunca devam eden  turnuvaya ilgi büyüktü. Daha fazla takımın katılım için başvurduğunu fakat zamansızlık yüzünden kabul edemediklerini söyleyen GKD Spor Başkanı Beti Şalom, önümüzdeki sene de aynı heyecan ve katılımın beklediğini bildirdi.

15 Mayıs Cumartesi akşamı yapılan törenle ile ödül ve kupalar sahiplerine verildi. Gecede, maçlarda hakemlik yapan Albert Papo, İzel Halet ve Hayim Emyani plaketlerini aldılar.

Sene içerisinde oynanan maçlarda sarı ve kırmızı kart sayıları, faul sayıları ve genel davranış durumlarına göre seçilen fairplay ödülüne ‘Fırtına Gençlik’ takımı sahip oldu. Daha sonra, gol krallığına 54 golle adını yazdıran Ari Rozant, bu krallığı kimseye kaptırmamak için elinden geleni yapacağını söyleyerek kupa ve ödülünü aldı. Özel ödüller sahiplerini bulduktan sonra  ilk üçe giren takımlar teker teker sahneye çağrıldılar.

Turnuvayı yenilgisiz bitirmelerine rağmen berabere kaldıkları maçlar yüzünden 3. olan ‘Fantasia’ takımı madalya ve kupasını spor sorumlularından Alper Barbut’un ellerinden aldılar. Geçen senenin birincisi ve turnuva ikincisi ‘Charli’nin Melekleri’ ise madalya ve kupasını yönetim kurulu üyesi İzzet Salerno’dan aldılar. Her iki takıma da ödül olarak büyük bir mağazanın hediye çekleri verildi.  Şampiyon olan ‘A Team Retro’ takımı alkışlar arasında sahneye gelerek kupa ve madalyalarını GKD Başkanı Jojo Levi’nin ellerinden aldılar. Şampiyonluk kupasını havaya kaldırdıklarında çoşku ve heyecan doruk noktasına ulaşmıştı. Şampiyonlar ödül olarak, Polonezköy’de bulunan 4 yıldızlı bir otelde çift kişilik hafta sonu tatili kazandılar.