Beyaz Saray’da Amerikalı Yahudiler onuruna kutlama

ABD Başkanı Obama ve eşi, “Amerikan Yahudileri Mirası Ayı” vesilesi ile düzenlenecek bir davete ev sahipliği yapacaklar. Konuklar arasında Yahudi toplumu ileri gelenleri,  olimpiyatlara katılmış sporcular, kongre üyeleri, işadamları, bilim adamları, atletler, ordu mensupları ve astronotlar bulunacak.

Nelly BAROKAS Kültür
26 Mayıs 2010 Çarşamba

ABD Başkanı Barack Obama ile eşi Michelle Obama, “Amerikan Yahudileri Mirası Ayı” vesilesi ile Beyaz Saray’da bir davet verecekler. 27 Mayıs tarihinde gerçekleşecek bu davet Amerikan Yahudilerinin köklü mirasını ve ülke kültürüne katkılarını vurgulamayı amaçlamakta.

Böylelikle Obama diğer ABD başkanları gibi her yıl Mayıs ayında gerçekleşen “Amerikan Yahudileri Mirası Ayı”nı kutlama geleneğini sürdürmüş olacak. Beyaz Saray’daki resepsiyonda Yahudi toplumu ileri gelenleri,  Olimpiyat’lara katılmış sporcular, kongre üyeleri, işadamları, bilim adamları, atletler, ordu mensupları ve astronotlar hazır bulunacak.

“Amerikan Yahudileri Mirası Ayı” vesilesi ile ABD Başkanı Obama yayınladığı bildiride; “Bizim ülkemiz Amerikalı Yahudiler için hem bir cennet, hem de yuva oldu. Henüz Amerika devleti doğmadan bu topraklara ulaşan sayısız Yahudi göçmeni yaşadıkları ülkelerden daha iyi yaşam koşulları bulma umuduyla geldiler.

Geçen yüzyılda da pogromlardan ve Holokost vahşetinden kaçıp barınak arayan Yahudi göçmenler geldi. Amerikalı Yahudiler Ulusal kültürümüzü müthiş şekilde zenginleştirdikleri gibi, kimliklerini korumayı başardılar. Amerikan Yahudileri Mirası Ayı süresince bu övgü dolu tarihi kutluyor ve ülkemize sayılamayacak kadar çok katkıları bulunan Amerikan Yahudilerini onurlandırıyoruz” ifadelerini kullandı.