Yıldırımspor’da devir-teslim töreni

22 Mayıs Cumartesi gecesi Sheraton Oteli’nde Başkan Hayim Eskenazi’ye 2007-2010 dönemindeki başarılı çalışmaları nedeniyle  bir gece düzenlendi

Toplum
26 Mayıs 2010 Çarşamba

Geceye başta Hahambaşı Rav İsak Haleva ve eşi olmak üzere, Cemaat Başkanı Sami Herman, Dernekler Masası Başkanı Yaşar Bildirici, Yürütme Kurulu üyeleri, Adalar geçmiş dönem Başkanı ve bu dönem Belediye Başkan vekilleri, cemaat  kurumları, dernek mensupları ile Yıldırımspor üyeleri ve dostları katıldı.

Gece Yıldırımsporun  gençler komisyonu başkanları  Levent Allovi önderliğinde ellerinde meşalelerle salona girerek Hayim Eskenazi’ye hoş bir  sürprizle başladı; başkanları için stüdyoda hazırladıkları bir şarkıyı armağan ettiler. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Ceni Dekohen ve Davit Munguldar,  tüm dernek üyelerinin hislerine tercüman olarak Eskenazi’ye olan sevgilerini pekiştirmek üzere toplandıklarını ifade ettiler.

Hahambaşı Rav Haleva konuşmasında Eskenazi’nin derneğe ismi gibi hayat ve ışık verdiğini yeni dönem başkanı Leon Kalma’nın ise yine ismine uygun şekilde aslanlar gibi bu bayrağı ileriye taşımasını dilediğini belirtti.

Daha sonra Hayim Eskenazi’nin eşi Neli,  3 yıllık başkanlık süresince paylaşımlarından söz etti. 

Cemaat Başkanı Sami Herman ise başarının ölçütünün üç sevgiden geçtiğinden bahsetti. Eskenazi’nin gerek ortaya koyduğu başarılı çalışmalar üzerine  kendisini yürekten kutladı ve cemaat içindeki çalışmalarına devam etmesini dilediğini söyledi.

 Geceye katılamayan geçmiş dönem cemaat başkanı Silvyo Ovadya’nın  Eskenazi’ye  başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden mesajını Yaşar Bildirici okudu.

 Ardından Cemaat Onursal Başkanı Bensiyon Pinto,  Eskenazi’nin üç yıl boyunca kendisini hiç boş bırakmadığını ve  destek vermekten duyduğu mutluluktan bahsetti. Pinto’nun konuşmasının ardından Göztepe Kültür Derneği Başkanı Jojo Levi ve Dostluk Yurdu Derneği’nden Ceki Karmona duygularını dile getirdiler. 

 YSK Müdürü Eli Küçükkazez ve Sekreter Solanj Hara tüm dernek çalışanları adına Eskenazi’ye bir hatıra plaketi sundu.

 Jeff Trevez’in hazırladığı barkovizyon filminde Eskenazi’nin çalışmalarını öven Süper Başkan temasının işlendi. 

Ardından Spor Komisyonu adına Yalçın Abah,  Gezi Komisyonu adına başkan yardımcısı ve omuz omuza çalıştığı Aydın Yafet, Eğlence Komisyonu adına Aslan Kohen ve Tuna Rozant birer konuşma yaptılar.

Derneklerde bir ilk olan OR Komisyonu Başkanları Luiz Fins ve tüm komisyon üyeleri sahneye gelerek çok değer verdikleri Eskenazi için hazırladıkları bir şarkıyı sundular. Tiyatro komisyonu Başkanı Eti Zavaro komisyon arkadaşı Nedim Haviyo ile birlikte Eskenazi ile  yaşadıkları olayları kısa kısa canlandırarak geceye ayrı bir renk kattılar. Hanımlar komisyonu geçmiş dönem Başkanı Viket Bahar ve bu dönem başkanı Teri İçin de yaptıkları konuşmada başkanlarından aldıkları örnek gibi aynı azimle çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler. Gençler Komisyonu Başkanı Levent Allovi başkanlarına tekrar teşekkür ederken Yönetim Kurulu adına sayman Vedat Dekohen ise dostu ve masa arkadaşı çok sevdiği Hayim Eskenazi’ye esprileriyle yoğurduğu konuşmasında sevgisini ve başarılarını dile getirdi.

Hayim Eskenazi’nin çocukları Greta ve Alper Eskenazi’nin  konuşmaları sonrasında    Hayim Eskenazi’ye bıraktılar. Çok duygusal bir konuşma yapan Eskenazi, 2007-2010 döneminde birlikte çalıştığı yönetim kurulu üyelerine ve destek aldığı kişilere birer plaket sundu ve  Leon Kalma’yı davet ederek kendisine görevinde  başarılar diledi. Görevi devralan Leon Kalma ise bu göreve layık olmak adına çok çalışacağını belirtti. 

Plaket töreninin ardından sahneye hazırlanmış olan basamaklara oturan tüm bu kişiler, Nesim Menda, Nedim Haviyo,Çela Krespi ve Rozi Almaleh tarafından okunan Hayim başkana ithaf edilmiş olan bir şiiri okurken, ellerindeki mumları birer birer yakmaları görülmeye değer muhteşem bir tablo oluşturdu.

Pasta kesimi ile sonlanan gece eğlence ile devam etti.