2. UÖMO Meslekler Günü’nde/ “Sibernasyon Çağı”nın meslekleri anlatıldı

Toplum
26 Mayıs 2010 Çarşamba

UÖMO Lise Rehberlik Servisi ve Mezunlar Kolu’nun lise öğrencilerine üniversiteleri ve farklı meslekleri tanıtmak amacıyla birlikte organize ettiği 2.UÖMO Meslekler Günü’ne; UÖMO mezunları ve akademisyenlerin oluşturduğu çeşitli meslek gruplarından 27 konuşmacı katıldı. Öğrenciler aynı gün içerisinde okulda stand açan Sabancı, Koç, Acıbadem Işık, Bilgi, Kadir Has, Okan, Bahçeşehir Üniversiteleri’nin yetkilileri tarafından  üniversiteler ve bölümleri hakkında bilgi edinme fırsatını da buldular.

“Sibernasyon Çağı sizin iş yaşamınızın zamanı olacak”

Meslekler gününün açılış konuşmasını yapan Murat MORGÜL öğrencilere “ Sibernasyon çağı insan aklı - teknoloji ve dış zekâların birlikte karar verme, problem çözme ve üretme süreçlerinde aktif olarak birlikte rol alacağı ilk dönem. Bu çağda nano teknoloji ve genetik bilimlerin sonucu olarak akıllı robotlar ve makinelerle iş birliği yapacağız. Sibernasyon çağında bir göz doktoru iseniz, mesleğinizde farlılık yaratabilmeniz için iyi bir hekimliğin yanı sıra teknolojiyi de çok yakından takip etmeniz gerekecek. Meslek seçimi öncesinde yeteneklerinizi ve ilgi alanlarınızı iyice belirleyin. Seçmeyi düşündüğünüz meslekleri tanıyın; bu mesleklerin uygulandıkları çalışma ortamlarını, iş bulma olanaklarını ve mesleğin gerektirdiği fiziksel ve psikolojik ve teknolojik özellikleri araştırarak karar verin.”diye seslendi.

Ayrıca UÖMO idarecileri Meslekler Günü’nde bir zamanlar ders dinledikleri sıralarda, öğrencilerimize bilgi ve deneyimlerini aktaran mezunlarımızla gurur duyduklarını belirtti.