Rozita Kandiyoti’den “Döngüde Aşk”

500.Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi 23 Mayıs Pazar günü genç yetenek fotoğraf sanatçısı Rozita Kandiyoti’yi ağırladı. Kandiyoti, ‘Döngüde Aşk” adını verdiği sergisinden elde edilecek geliri vakfa bağışlıyor

Toplum
26 Mayıs 2010 Çarşamba

Rozita’nın Konya’da çektiği Semazen kompozisyonlarından oluşan 20 fotoğraflık serginin açılışında, Vakıf Başkanı Naim Güleryüz’ün Mevlana’yı anlatan ve Rozita’yı takdim eden kısa konuşmasından sonra söz alan sanatçı “Döngüde Aşk” adını verdiği kompozisyonları çekerken hissettiklerini ifade etti ve kendisine destek olanlara teşekkür etti. Türkiye Musevileri Hahambaşısı Rav İshak Haleva, aşk sözcüğünün insanın hem kendisini hem de Tanrı’nın diğer kullarını sevmeyi içeren iki cephesi olduğunu belirttikten sonra, bu kelimenin İbranice karşılığı olan “ahava”nın ebced hesabına göre 13 rakamını verdiğini, iki kere 13’ün 26 olduğunu, bu rakamın da Tanrı’nın adının ebced hesabı karşılığı olduğunu vurguladı. Cemaat Başkanı Sami Herman da sanatçıya ve organizasyonu gerçekleştiren Müze’ye teşekkür etti ve bu gibi etkinliklerin basın yolu ile geniş topluma duyurulması için iyi bir vesile olabileceğinin altını çizdi.

Eserlerinin satışından elde edeceği geliri Vakfa bağışlayacağını ifade eden Rozita Kandiyoti’nin sergisi 20 Haziran 2010 tarihine kadar, Müzenin açık olduğu gün ve saatlerde ziyarete açık kalacak. ( www.muze500.com )