/Yasmin Levy II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali’nde

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Yasmin Levy II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali’nde

20-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı ve İBB Kültür AŞ’nin düzenlediği II. Uluslararası Mistik Sanat Festivali çerçevesinde tarihi yarımada, konser, film gösterimi, tiyatro, kitap sergisi gibi birçok renkli etkinliğe sahne olacak. 20 Mayıs Perşembe akşamı Aya İrini’de kemanı ağlatan adam olarak anılan Farid Farjad konseri ile başlayacak olan festival, 25 Mayıs Salı akşamı saat 21.30’da aynı mekânda Sefarad Müziği’nin ünlü sesi, İsrailli şarkıcı Yasmin Levy’yi ağırlayacak. Festival dâhilinde ayrıca Monklar  (Shichiseikai), Kardeş Türküler, Nassima Chabane, Lusavoriç Ermeni Korosu konserleri de izlenebilir.

Rozita Kandiyoti ve Aleksi Petridi’nin ortaklaşa hazırladıkları “Mistik Yansımalar” adlı fotoğraf sergisi 20-25 Mayıs tarihleri arasında Aya İrini’de sergilenecek. Mistisizm, Kandiyoti’nin objektifine sema ve semazenler olarak yansırken Petridi’nin yapıtlarında ise soyut çalışmalar olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu hatırlatalım.

İsrail’in İsh Tiyatrosu 11'inci Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'nde idi

2–15 Mayıs tarihleri arasında Trabzon'da 11.si düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne İsrail’in yanı sıra Gürcistan, İspanya, İsviçre, Japonya, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İrlanda, Romanya, Ermenistan, Rusya, İsrail, Tataristan, Lituanya ve Türkiye’den 17 tiyatro topluluğu katıldı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) tarafından organize edilen festivalin 12'inci gününde, Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatro severler ile buluşan İsrailli oyuncular Fyodor Makarov, Noam Rubinstein ve Yolana Zimmerman’dan oluşan İsh Tiyatrosu, İthaka Kralı Odysseues'un gezilerine dayanarak oluşturulmuş 'Odysseues Chaoticus' adlı kabareyi sahneledi.

Fiziksel tiyatro teknikleri, dans ve canlı müzik ile beğeni toplayan ekip, yaklaşık 90 dakika süren gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Amit Zarouk'un da izlediği kabare sonunda, oyunculara plaket sunan TDT Müdürü Fatih Dokgoz, İsrail’in festivale ikinci kez katıldığını belirterek, sergilenen performansın son derece iyi olduğunu söyledi.