İspanya’da İspanyol kral

Madrid Masters Tenis Turnuvası’nın finalinde 1 ve 2 numaralı seri başları Roger Federer ile Rafael Nadal karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yıl Fransa Açık ve Wimbledon zaferleri öncesi Madrid Masters finalinde Rafael Nadal’ı yenen Federer bu kez aynı başarıyı gösteremedi.

Spor
20 Mayıs 2010 Perşembe

Büyük bir seyirci desteğiyle korta çıkan Nadal ilk seti 6-4 kazandı. İkinci setin sonucu ise tie break ile belirlendi. Rafael Nadal tie break’i 7-5 aldı ve şampiyonluğunu ilan etti.

24 yaşındaki tenisçi böylece kariyerinin 18. masters turnuvasını kazanarak Andre Agassi ile paylaştığı rekoru tek başına ele geçirdi. Nadal ayrıca, Monte Carlo, Roma ve Madrid Masters Turnuvaları’nı aynı sezonda kazanan ilk tenisçi oldu.

İspanyol raket bu şampiyonluğun ardından “En önemlisi kendi evimde kazanmaktı. Madrid’de şampiyon olmak benim için bir rüya. Sanırım eski formuma kavuştum” diye konuştu. Roger Federer ise Madrid’de şampiyonluk unvanını koruyamadığı için üzgün olduğunu söyledi ve Nadal’ın muhteşem bir toprak sezonu geçirdiğini vurguladı.

Madrid’deki kadınlar mücadelesi ise Fransız Aravane Rezai’nin zaferiyle sona erdi. Rezai, 4 numaralı seri başı Venus Williams’ı 6-3 ve 7-5’lik iki setle yenerek kariyerinin üçüncü şampiyonluğuna ulaştı.