10. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali/ İş Sanat’ta muhteşem final

Toplum
20 Mayıs 2010 Perşembe

İstanbul’da dostça yaşayan dört farklı kültürün gençleri arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek, sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen ve bu yıl Ulus Özel Musevi İlköğretim Okulu’nun ev sahipliğini yaptığı Sevgiyle El Ele Sanat Festivali 10. yılında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın da katkılarıyla sesini daha geniş kitlelere duyurmanın mutluluğunu yaşıyor.

2000 yılından beri Ulus Özel Musevi Okulları, TED İstanbul Koleji Vakfı Özel İÖO, İÖO, Özel Dadyan Ermeni İÖO, Özel Fener Rum İÖO okullarının ortaklaşa düzenlediği ve 28 Nisan ‘da İş Sanat Kültür Merkezi’nde renklerin, seslerin, dinlerin ve dillerin bir bütün olarak “Hayalimdeki İstanbul”u anlattığı gecede unutulmaz saatler yaşandı. Resim ve fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan geceye öğrencilerin kendi kültürlerini yansıtan danslarıyla devam edildi. Rumca, İbranice, Ermenice, Türkçe ve Ladino dilinde şarkılar söylendi, İstanbul’un dünkü ve bugünkü güzelliklerinin anlatıldığı şiirler okundu. Dört okuldan 300 öğrencinin oluşturduğu Sevgiyle El Ele Orkestrası’nı izleyiciler ayakta alkışladı. 

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamına alınmasının festivale farklı bir boyut kazandırdığını belirten UÖMO İlköğretim Okulu Müdürü Emine Kandemir “Hayalimdeki İstanbul” konulu etkinliğimizin ilk ayağında Galata Kulesi-Boğaz Turu-Yeniköy deki tarihi mekanlar ve geleceğin İstanbul’unu yansıtan Maslak’a bir gezi düzenledik. Okulumuzda Doç Dr. Ahmet Kurtaran’ın moderatörlüğünde gerçekleştirdiğimiz “İstanbul’da Birlikte Yaşam Kültürü” panelinde Mıgırdıç Margosyan, Mario Levi, Laki Pandeli Vingas ve Zülfü Livaneli gibi çok özel konukları ağırladık. Tüm bu etkinliklerin sonucunda duygu ve düşüncelerini şiir, kompozisyon, resim aracılığıyla dile getiren öğrencilerimizin muhteşem çalışmalarını ve birlikteliğini İş Sanat Kültür Merkezi’nde sergiledik. Farklı kültürlerin tanınmasına, hoşgörü ortamının sağlanmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunan kültürel çeşitliliğin ve renkliliğin devamını sağlayan bu etkinliğin devamı en büyük dileğim” dedi.