Dipnot: Bir çubuk tarçın

Sağlık
12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bal yemeden olmaz!

A, B, E ve K vitaminleri içeren bal kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, potasyum, iyot gibi mineraller açısından da zengin bir besin kaynağıdır.  Kabızlığa, uykusuzluğa, sinir gerginliğine, kalp çarpıntılarına karşı bire birdir. Gastrit ve mide ülserinde, sindirim sistemi bozukluklarında, damar sertliğine olumlu etkisi vardır.

Çabuk ütülemek için…

Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının  kılıfının altına alüminyum folyo koyun. Sıcağı geri yansıtacağından  ütü yapmak daha kolay olacak. Sevdiklerinize daha çok vakit ayırabileceksiniz.

Bir çubuk tarçın

Osmanlı Mutfağı tatlılarının olmazsa olmazı tarçın için bilim adamları, yemeklere eklenen az miktarda tarçının, kandaki şeker düzeyini belirgin şekilde düşürdüğünü söylüyor.  Çaya atılan bir tarçın kabuğu bile, şeker hastalarının ensülin değerlerini düzenlemeye yetiyor. Ayrıca vücudun şeker ihtiyacını dengeliyor.