Sanatta kısa kısa.../ Almelek Sanat Galerisi'nde ilginç açılış

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Almelek Sanat Galerisi’nde ilginç açılış

1982’den beri çalışmalarını Münih, İstanbul ve Bodrum’da sürdüren heykeltıraş-ressam Ender Güzey, “Boğa Geçiti” adlı çalışmalarını 8 Haziran’a kadar Almelek Sanat Galerisi’nde sergileyecek. 8 Mayıs Cumartesi günü açılış münasebetiyle düzenlenen tekne gezisinde, Ender Güzey, Ayşegül Yeşilnil, Dalya Hazar, Okay Temiz ve toplamda sekiz kişilik bir ekibin rol aldığı ilginç müzikli bir performans sergilendi. Mitolojideki İstanbul’un anlatıldığı ve canlandırıldığı etkinlikte, sanatçılar ilginç kostümleriyle dikkat çektiler. Çok sayıda sanatseverin katıldığı gezi sonrasında sanat galerisine dönen konuklar, Güzey’in “boğalarını” görme fırsatı buldular.

www.almelekartgallery.com

Mayıs’ta şiir zamanı…

İstanbul’da edebiyat alanında gerçekleştirilen en büyük etkinliklerden biri olan, dünyadan ve Türkiye’den önemli şairleri İstanbul’da buluşturan “Uluslararası İstanbul Şiir Festivali’’nin üçüncüsü, 11-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 24’ü yabancı 48 şairin katılacağı festivalin bu yılki ana teması, “İrlanda Şiiri ve Edebiyatı’’. Bu kapsamda yapılacak şiir okumaları, oturum, konferans gibi etkinlikler için D&R kitapevleri, Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi ve köşkler kullanılacak. Ayrıca yine festival kapsamında ünlü sanatçılar şiir okuyacak ve konserler verecek. Vedat Türkali, Turan Oflazoğlu, Melisa Gürpınar, Luis Alberto Cuenca, Vasiliki Papageorgiyu ve  Marc Delouze festivale katkıda bulunacak bazı isimler…

CRR Fuaye’de karma sergi

CRR fuayesi, 16-23 Mayıs tarihleri arasında aralarında Cessi Mazalto, Megi Mazalto, Berna Akın, Aysel Aziz, Aydın Sofu ve daha birçok sanatçının bulunduğu İstanbul/ 2010 Niksanat adlı karma resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

E. Behar, N. Köse ve L. Okan Galata No:2’de

5 Haziran’a kadar eserleriyle Eti Behar, Necla Köse ve Leyla Okan olacaklar. Bir zamanlar geniş bir aileye konut olan bu konak, bir Musevi aile için mesken olarak inşa edildi. Sosyal ve ekonomik değişimler Galata’nın dokusunu değiştirirken, No:2’nin sakinleri de daha prestijli semtlere taşındılar Mekânın restore edeceğini öğrenen sanatçılar, izler kapanmadan, geçmiş bir kere daha örtülmeden önce burayı geçici bir sergi alanına dönüştürmek istediler. Üç sanatçı yaşayanların yıktıklarını, eklediklerini, aşındırdıklarını yok etmeden, mekândan hareketle ürettikleri işleri 5 Haziran’a kadar sergileyecekler.

Adres: Hacı Ali Sk. No:2 D.3, Beyoğlu

Levent Sanat Galerisi’nde karma resim sergisi    

Levent Sanat Galerisi, karma suluboya sergisine ev sahipliği yapıyor. Teri İcin, Gülay Aytan, Sabahat Zapçı, Kerim Kahyagil gibi sanatçıların eserlerini14 Mayıs tarihine kadar görebilirsiniz.  Adres: Levent Tenis Kulübü, Akasyalı sok. no:3/4 Levent

İlhan Şeşen Akustik Ghetto’da

Grup Gündoğarken’in amcası olarak tanıdığımız ve hep bir ağızdan söylenen pek çok şarkının sahibi İlhan Şeşen,  15 Mayıs Cumartesi gecesi GHETTO sahnesinde sevenleri ile buluşacak. www.ghettoist.net

Reneta Sibel Yolak  “Sokakta Sanat” etkinliğinde

Uluslararası Lions Dernekleri, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Şaşkınbakkal Noter Sokak’ta düzenlediği ve çeşitli dallarda sanatçıların katıldığı “Sokakta Sanat” etkiliğinde, yazarımız Reneta Sibel Yolak tüm kitaplarını imzalayacak.

İş Sanat Tango Metropolis ile sezonu kapatıyor 

Tango Metropolis ilk kez Türkiye’de! Uluslararası üne sahip bandoneon üstadı Daniel Binelli ile birlikte Buenos Aires ruhunu tüm dünyaya taşıyan Claudio Hoffmann’ın artistik direktörlüğünde Tango Metropolis, Buenos Aires Türkiye’nin üç büyük kenti Ankara, İstanbul ve İzmir’de sahne alacaklar.  Kozmopolit sokaklarının aşk hikâyelerini renkli karakterlerle anlatan bu yenilikçi bir Tango müzikali, Arjantin’in kokusunu 21-22 Mayıs tarihlerinde İş Sanat’ta dans severlerle paylaşacak.