İsrail - New York hattında bu yaz 3 caz festivali

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Undead JazzFest, 12-13 Haziran, New York. Bu kış düzenlenen Winter JazzFest’in yaz versyonu olacak ve Manhattan, Greenwich Village’de üç kulüpte, piyanist Matthew Shipp ve davulcu Ben Perowsky’den kadın davulcu Cindy Blackman, piyanist Urie Caine ve kadın gitarcı Mary Halvorson’a, otuzdan fazla topluluk katılacak.

CareFusion Jazz Festival, 17-26 Haziran, New York. Artık düzenlenmeyen JVC Jazz Festival’in yerini alacak. Çeşitli kapalı ve açık mekânlarda Keith Jarrett, Herbie Hancock, McCoy Tyner, Wayne Shorter gibi efsanelerden Anat Cohen, Hiromi, Esperanza Spalding gibi güzeller güzeli genç yeteneklere sayısız cazcı ve topluluk katılacak. Tam bir ünlü tufanı.

Red Sea Jazz Festival, 23-26 Ağustos, Eilat. Her yıl, Ağustos’un son haftasında Eilat limanında, toplam 7.000 kişi kapasiteli Arena, Hall ve Club adlı üç mekânda düzenleniyor. Her gece dokuz konserin ardından Yam Suf otelinin havuzbaşında gün ağarana kadar jam sessionlar sürüyor. Geçmiş yıllarda Michel Petrucciani, Brad Mehldau, Tomasz Stanko, Dianne Reeves, Spyro Gyra gibi isimlerin katıldığı festivalde bu yıl sahne alacak cazcıların listesi yakında yayınlanacak.

Giden, gören, dinleyen olursa izlenimlerini paylaşsın...