Aşkenaz Sinagogu’nda ‘Arp’ ezgileri

Toplum
12 Mayıs 2010 Çarşamba

Arp Sanatı Derneği, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da yıl boyunca dünyanın çeşitli kültürlerinden arp çalgısının ustalarını dinleyici ile buluşturduğu konserler kapsamında, tüm arp severleri 16 Mayıs’ta Aşkenaz Sinagogu’nda ağırlıyor.

Geçen sene uçak kazasında hayatını kaybeden arp sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun anısına 2010 yılı boyunca dünyanın çeşitli kültürlerinden arp çalgısının ustaları Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da dinleyici ile buluşuyor.

Farklı kültürlerin arplarıyla var olan müzik türleri ve günümüz çağdaş arp müziğinin en önemli ekollerinin İstanbul’da ağırlanacağı bu proje; performanslar, atölye çalışmaları, beste siparişlerinin prömiyerleri ve yeni albümlerden oluşuyor. Yıl boyunca gerçekleşecek konserler, arp sanatını daha fazla insanla buluşturmak amacıyla şehrin farklı konser salonlarında gerçekleşecek. 

Projenin üçüncü konseri, 16 Mayıs Pazar günü Türk Arp Geleneği Meriç Dönük ve Arkadaşları tarafından Aşkenaz Sinagogu’nda gerçekleşecek. Halka açık olan konserde Fransız empresyonizmden geleneksel Türk ezgilerine, Anadolu topraklarında yaşamış olan farklı kültürlere ait müziklere ve doğaçlamaya kadar dinleyiciye zengin bir repertuar sunacak.