/Cazın ustaları CRR'de

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Karikatürcü Ohan’ın Placebo’su SSM’de

Karikatürcü Ohan’ın ( Ohannes Şaşkal ) Placebo adlı karikatür sergisi 6 Mayıs tarihinde Schneidertempel Sanat Merkezi’nde açılıyor. Ohannes Şaşkal’ın ağırlıklı olarak son dört yıl içinde çizdiklerinden seçtiği yetmişten fazla karikatür, kolaj ve desenlerden oluşan sergi, günümüz ve yakın tarihimize olduğu kadar evrensel insani sorunlara da buruk bir mizah ile yaklaşıyor. 30 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan serginin açılışında verilecek kokteylde Aras Yayıncılık tarafından yayınlanan sergi kitabı da tanıtılacak. www.schneidertempel.com

İstanbul bir maceradır…

“İstanbul bir maceradır; 1+4+5+3=13 Bronz Yorumlar ve Mısralar” Sergisi, 27 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında Topkapı Sarayı, 2. Avlu Revaklar’da yer alacak. Sergi, İstanbul’un 13 önemli simgesinin heykeltıraş Semra Ecer ve Birol Ecer tarafından yorumlanarak bronz rölyeflere dönüştürülmesi ile oluştu; Cüneyt Ayral da mısralarıyla her rölyefi renklendirdi. Sergide ayrıca aralarında Hulki Aktunç, Kürşat Başar, Enis Batur, gibi isimlerin bulunduğu 13 yazarın “İstanbul Bir Maceradır” başlıklı 13 satırdan oluşan metinleri yine aynı sanatçılar tarafından lalelerle bezenmiş bronz tablolarla ifade ediliyorlar.

Cazın ustaları Joshua Redman ve Brad Mehldau CRR’de

Joshua Redman ve Brad Mehldau Avrupa turneleri kapsamında 11 Mayıs Salı günü CRR Konser Salonu’nda bir konser verecekler. 1990’ların en karizmatik caz sanatçılarından sayılan saksafon virtüözü Joshua Redman ile caz piyanosunun önde gelen doğaçlamacılarından Brad Mehldau caz meraklılarına unutıulmaz bir gece vaat ediyorlar.

Pera Müzesi’nin ünlü konuğu: Fernando Botero

21. yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından1932 Kolombiya doğumlu Fernando Botero, 64 yapıttan oluşan bir sergiyle, Pera Müzesi’ne geliyor. Türk sanatseverlerle ilk kez buluşacak olan sanatçının sergisi, günümüz estetik anlayışını farklı yorumlayan tarzıyla sirk, boğa güreşi, Latin Amerika halkı, Latin Amerika yaşamı, ölüdoğalar ve sanat tarihinin geçmiş ustalarından uyarlamalar olmak üzere altı bölümden oluşuyor.