MVP Ödülü Lebron’un

NBA’de ‘2009-10 sezonunun en değerli oyuncusu’, Cleveland Cavaliers’ın yıldızı ikinci kez üst üste MVP seçilen Lebron James seçildi.

Spor
5 Mayıs 2010 Çarşamba

Ödül törenine annesi ve iki çocuğuyla katılan James, takım arkadaşlarını da unutmadı. 25 yaşındaki yıldız, “Sağlığım el verdiği sürece en iyi oyuncu olduğumu kanıtlamak istiyorum” diye konuştu.

Lebron James, ‘’Doğrusunu söylemek gerekirse bu başarılması zor bir şey. Bireysel olarak bunu yapmak ve sevdiğin bir kentte, sevdiğin takım arkadaşlarının arasında yeteneğini göstermek süper’’ dedi.

NBA, henüz Lebron James’in MVP seçilmesiyle ilgili resmi açıklamayı yapmadı. Lebron James, geçen sezon 121 oyun 109’unu alarak MVP seçilmişti.

James, en az iki kez art arda MVP seçilen onuncu NBA oyuncusu oldu. Daha önce, Bill Russell, Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar, Moses Malone, Larry Bird, Magic Johnson, Michael Jordan, Tim Duncan ve Steve Nash en az iki sezon art arda MVP seçilmişti. Russel, Chamberlain ve Bird, üç sezon art arda MVP seçildi.

Lebron James, ödülünü doğduğu şehir Akron’da aldı. Lisedeyken birçok maça çıktığı Akron Üniversitesi’nin spor salonunda yapılan törene annesi ve iki oğluyla katılan 25 yaşındaki yıldız, MVP Ödülü’nü taraftarların büyük alkışları arasında aldı.

Üst üste ikinci kez ligin en değerli oyuncusu seçilen Lebron James, takım arkadaşları sayesinde bu onura eriştiğini vurgulayarak, takım arkadaşlarını da sahneye çağırdı. Cleveland Cavalierslı oyuncular, sahnede James ile eğlenceli anlar yaşadılar.