TÜRK-İSRAİL DIŞİŞLERİ Kudüs’te biraraya geldi

Dünya
5 Mayıs 2010 Çarşamba

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi istişare toplantıları çerçevesinde hafta sonunda gittiği İsrail’de, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yossi Gal ile görüştü. İki ülke dışişleri heyetlerinin bir araya geldiği toplantılarının olumlu geçtiği belirtildi.

Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan ve 4 saate yakın süren görüşmelerde Türk heyetinde Müsteşar Özel Müşaviri Mehmet Kemal Bozay ve yakında Tel Aviv’e gelmesi beklenen yeni İsrail Büyükelçisi Kerim Uras, Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ve diğer elçilik mensupları da yer aldı.

Görüşmelerde İsrail’in Ankara’daki Büyükelçisi Gabi Levi de bulundu. Görüşmelerin ardından Kudüs’teki Türkiye Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Sinirlioğlu, görüşmelerin iyi geçtiğini, düzenli istişareler çerçevesinde ikili ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti. İsrail medyasından da yer alan haberlere göre de, rutin bir çerçevede gerçekleşen görüşmelerin ana konusunu iki ülke arasındaki ilişkilerin nasıl daha iyiye götürülebileceği oluşturdu.

Müsteşar Sinirlioğlu, bu yılsonunda, düzenli istişareler çerçevesinde bir toplantı daha yapacaklarını kaydetti. Bu toplantının Kasım ayında, Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.