Google Quiksee’yi satın aldı

Dev arama motoru Google, İsrail’de ikinci firmasını satın alıyor

Ekonomi
29 Eylül 2010 Çarşamba

Google’ın satın aldığı start-up firması Quiksee’nin fiyatının birkaç milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Finansman konusunda her iki firma da cevap vermeyi reddetti.

Quiksee firması, 2007 yılında, CEO Gadi Royz, Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Rony Amira, CTO Assaf Harel ve Pavel Yosifovich tarafından kuruldu. Firmanın yazılımı, internet kullanıcılarına, basit bir video klibi, interaktif video klibe dönüştürme imkânı veriyor. Kullanıcılar, bulundukları herhangi bir yerin resmini dijital kamera veya cep telefonu ile çekerek, dosyayı Google Map’e yükleyebiliyor ve dünyadaki dinamik haritanın bir parçası olabiliyor.

Quiksee’nin yazılımı, insanlara fiziksel olarak bir yerde bulunmadan gezinme imkânı sunuyor. Aslında, herkese konum ilişkili medya yaratma imkânı veriyor. CEO Royz’a göre, Quiksee’nin teknolojisi, aslında Google yol görüntülemedeki bir boşluğu dolduruyor. İnternette sörf yapanlara, sanal olarak bir otele, bir ofise veya başka bir mülke GPS olmadan girme imkânı veriyor. Tahminler, şirketin bugüne kadar 3 milyon dolar değer kazandığını söylüyor.

Google nisan ayında başka bir start-up şirketi olan LabPixies’i alarak İsrail’de ilk alımını yapmıştı.