Cumhurbaşkanı Gül New York’da açıkladı: İHH TERÖRİST SAYILIRSA GEREĞİNİ YAPARIZ

BM Genel Kurulu için New York’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, HaberTürk Gazetesi’ne açıkladı: “İHH terörist sayılırsa, bu kararı aldıranlara karşı hükümet gereğini yapar.”

Şalom
22 Eylül 2010 Çarşamba

Gazeteci Serdar Turgut’a demeç veren Cumhurbaşkanı Gül, Mavi Marmara filosunu örgütleyen İHH Derneği’nin terörist örgüt sayılması durumunda “Eğer böyle bir karar alınırsa bu, Türkiye’ye ‘siz bir terör örgütünü korudunuz’ demek olur ki biz bunu kabul edemeyiz,” dedi.

TEPKİ KOYARIZ

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir durumda Türkiye’nin yapacakları konusunda ise, “Gelişmelere bir bakalım ona göre, yeri geldiğinde ne gerekiyorsa o yapılır. Hiçbir ülke, terörist diye kınayacağı örgütleri seçme, bazılarını koruyup, bazılarına yüklenme hakkına sahip değildir. Eğer öyle keyfi kararlar alınırsa bizim Güvenlik Konseyi Başkanı olarak teröre karşı mücadele çağrımıza uyulmamış olur,” dedi.

Peres ile buluşmadı

NEW YORK’da İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile görüşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Gül, programının uymadığını belirterek görüşmeyi iptal etti. Gelişme İsrail medyasında “Ahmedinecad için vakit var, Peres için yok” şeklinde yansıdı.