Din adamları yeşil sahada buluştu

Dinlerarası diyalogu amaçlayan ve “Barış için futbol” sloganı ile karşılaşan, aralarında imam, papaz ile Hintli sihlerin de bulunduğu din adamları futbol karşılaşmasını Almanya takımı kazandı

Spor
22 Eylül 2010 Çarşamba

İsveç’in Göteborg kentinde 18 Eylül günü oynanan futbol karşılaşmalarında ilk önce Almanya ile İngiltere’nin din adamlarından oluşan iki takım karşılaştı.

Karşılaşmanın başlarında İngiltere, Alman din adamlarının futbol takımına karşı 3-0 üstünlük sağladı. Ancak daha sonra Alman takımında top oynayan Türk imamlar Burhan Kesici, Burhan Dündar ve Sedat Şener’in de gayretleriyle Alman din adamları karşılaşmadan 5-3 galip ayrılmayı başardı.

Daha sonra Alman takımını oluşturan din adamları, ev sahibi İsveç ile karşılaştı ve maçı 3-1 kazanmayı başardı. İngiltere ise İsveç ile 0-0 berabere kalınca finalde Almanya ile İngiltere yeniden karşılaştı ve Almanya, İngiltere’yi 2-0 yenerek turnuvanın galibi oldu.

Göteborg’daki İsveç Kilise Vakfı’nın organizasyonu ile ‘’Barış için futbol’’ sloganı ile ilk başta imamlar ile papazların futbol karşılaşmaları düzenlenirken, geçen yıldan itibaren karşılaşmalara Almanya ve İngiltere’de bulunan din adamlarının da katılmak istemesi üzerine karşılaşmalar uluslararası boyuta taşındı. Geçen yıldan itibaren imamlar ve papazlar aynı takımda yer almaya başladı, ancak takımlar içinde az da olsa Hindistanlı Sih din adamları top oynuyor. Göteborg’da bugün karşı karşıya gelen iki ülkenin din adamları arasında, rakip oyuncudan top çalma sırasında az da olsa sertlikler yaşanırken, din adamı futbolcular saha kenarındakiler tarafından şakayla, ‘’Barış için futbol’’ sloganıyla uyarıldıkları görüldü. Karşılaşmayı düzenleyenlerin amaçlarının başında, farklılıklara rağmen, rahat bir ortamda takım oluşturup ve yine rahat bir ortamda karşı karşıya gelebilmek geliyor. Göteborg Haden stadındaki din adamlarının karşılaşmalarını İsveçli futbolseverler ile Almanya ve İngiltere’den gelenler de merakla izledi.

Alman din adamları takımında top oynayan imam Burhan Kesici, bundan sonraki yıllarda da bu karşılaşmaların devam edeceğini belirterek, etkinliğin kapsamını daha da geliştirmeye çalışacaklarını kaydetti.