İsrail’e 100 bin elektrikli Renault Fluence gidecek

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Bursa’da üretilen ilk elektrikli otomobillerin İsrail’e ihraç edileceğini söyledi

Ekonomi
15 Eylül 2010 Çarşamba

Devlet Bakanları Zafer Çağlayan ve Faruk Çelik ile Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, 7 Eylül Salı günü Oyak-Renault Bursa Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Çağlayan, fabrikada düzenlenen basın toplantısında, üretimi ve 6 bine yakın personeliyle Türkiye için büyük önemi bulunan Renault’yu ilk kez üç bakanın birden ziyaret ettiğini belirterek bunun, duydukları sempati ve müteşekkirin ifadesi olduğunu söyledi.

ÇAĞLAYAN BÜYÜLENDİ

Çağlayan, fabrika gezisinde adeta büyülendiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Elektrikli araç üretimi konusunda tabii ki birtakım devlet destekleri gerekiyor. Bu konuyla ilgili Ekonomik Koordinasyon Kurulu’yla görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz. Vergisel veya otomobilin satışında otomobil başına verilen destekler var. Biz de hangi modeli nasıl uygulayacağımızı, ülkemize getirisinin ne olacağını birlikte inceleyeceğiz. Araç, üretime başladıktan sonra önümüzdeki 10 yıl içinde tamamıyla yüzde 100 yerli üretim yapısına kavuşacak. Bu da bizim açımızdan son derece önemli.”

Çağlayan, ilk ihracatın İsrail’e yapılacağını belirterek “İsrail’e 100 bin adet elektrikli ‘Fluence’ gidecek. Elektrikli otomobil üretimini sonuna kadar destekliyorum” dedi.