Bayramın başından beri 10 Kassam İsrail’i vurdu

Dünya
15 Eylül 2010 Çarşamba

İsrail Hava Kuvvetleri’nin daha önce yapılan roket saldırılarına karşılık Gazze’de terörle bağlantılı hedeflere yaptığı saldırıdan sonra Batı Necef’e yapılan roket saldırısında yaralanan olmadı

Sha’ar Hanegev Bölgesel Konsey alanında patlayan füze, Roş Aşana tatilinin başladığı ilk iki günde güney İsrail’e Gazze’den atılan dördüncü füze olma özelliğini taşıyor.

Daha önceki füze saldırılarına karşılık İsrail Hava Kuvvetleri terörle bağlantılı hedeflere operasyonlar düzenledi. İsrail ordusu hedeflerden bazılarını Gazze’deki Hamas ofisi, şeridin güneyinde bulunan bir kaçak tünel ve kuzeyinde bulunan, terör merkezi olarak tanımlanan bir bölge olarak açıkladı.

Filistinli güvenlik güçlerinin en az 5 yaralı olduğunu açıklamasına rağmen rapor sırasında kaç Filistinli yaralı olduğu tam olarak belirlenemedi. İsrail Hava Kuvvetleri operasyonu gerçekleştiren tüm uçakların üslerine güvenli olarak döndüklerini bildirdi.

İsrail ordu sözcüsü, “İsrail ordusu İsrail vatandaşlarına zarar vermeye yönelik saldırılara hiçbir zaman tolerans göstermeyecektir. Ülkeye zarar vermeye çalışan güçlere karşı sağlam bir şekilde mücadele verecektir” şeklinde açıklama yaptı.

BARIŞA ENGEL KASSAM FÜZELERİ

İsrail hafta sonu yapılan roket saldırıları konusunda Birleşmiş Milletler’e şikâyette bulundu. İsrail’in Cenevre’deki BM Elçisi  Aharon Leshno Yaar, İnsan Hakları Konseyi’ne hafta sonu gerçekleşen füze saldırılarını resmi olarak şikâyet etti. Şikâyette füze saldırılarının barış sürecine bir engel olduğu ve İsrailli vatandaşlar ve sivil hedeflere yönelik yapıldığı belirtildi.