Rav Nisim Behar anıldı

Toplum
15 Eylül 2010 Çarşamba

Rav Nisim Behar’ın senelik anma töreni 12 Eylül Pazar Gecesi Caddebostan Sinagogu’nda yakınları, Talmud Tora yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Şabat Günü Rav Nisim Behar anısına verilen seuda ve okunan duanın ardından Pazar günü gerçekleşen anma töreni Talmud Tora tarafından organize edildi.

Arvit duasından sonra tören Rav Yeuda Adoni’nin yaptığı konuşma ile başladı. Rav Adoni, Rav Nisim Behar’ın hayatından ve yaptıklarından övgüyle bahsettikten sonra eser bırakan insanların her zaman yaşadığına değindi ve Rav Nisim Behar’ın Tora’yı öğretmek için gösterdiği üstün çabaların sayesinde cemaatimizin bugün birçok Rav ve hazan kazandığına değindi. Daha sonra sözü alan Talmud Tora eski başkanlarından Sami Merter, Rav Nisim Behar’ın öğrencileriyle nasıl bire bir ilgilendiğinden , onların iş bulmalarından evlenebilmelerine kadar yaptığı uğraşlardan örnekler verdi. Cemaate kazandırdığı çok değerli eserleri sıraladı. Anma duasının ardından Talmud Tora bir seuda  verdi.