YENİLENEN UÖMO Ginette-Sami Eskinazi ödülleriyle açıldı

Toplum
15 Eylül 2010 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Okulları öğrencileri 13 Eylül Pazartesi günü, yenilen UÖMO Binasında  2010 -2011 eğitim yılına başladı. Amram Oditoryumu’ndaki lise - ilköğretim açılış törenleri Hahambaşı Rav. İzak Haleva, Cemaat Başkanı Sami Herman, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl okulun açıldığı ilk gün verilen Ginette - Sami Eskinazi Ödülleri’ni bu yıl alkışlarla, üniversite giriş sınavında Fen alanında en çok fen neti yapan Haymi Gülerşen, Sosyal Alanında Türkiye 741. olan  Işık Zakuto,  SBS’de en yüksek puanı alarak eğitimine  UÖML’de  % 80 başarı bursu ile devam etmeye hak kazanan Ekin Gidon aldı.

 Edebiyat öğretmeni Sinem Sezgin’in sunduğu törenin açılış konuşmasını Lise Müdürü Funda Kara yaptı. Kara, açılış törenine katılan 2010  mezunlarına  üniversite  başarılarından dolayı teşekkür etti. Kara’nın ardından kürsüye  davet edilen Hahambaşı Rav .İzak Haleva “Üniversite sınavında büyük başarı gösteren ve bugün arka sıraları dolduran mezunlarımızı alkışlamaktan gurur duyduk.Başarılı olmak sizlerin elinde. Çok çalışın ve öğretmenlerinizin sizlere verdiği bilgileri hafızanıza kaydedin. Sizlerin de mezunlarımız gibi başarılı olacağına ve çıtayı daima daha yukarıya taşıyacağınıza inanıyorum” diyerek herkese sağlıklı ve başarılı bir yıl diledi.

Törene, UÖMO Eğitim Koordinatörü Röne Kaspi’nin konuşmasıyla devam edildi. Her yıl okulun açılış törenlerinde   öğrencilerin   başarılarını ödüllendiren  Mati- Albert Levi  ve Jinet Sami Eskinazi ailelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Kaspi “ÖSS başarıları, ve projeler de alınan uluslar arası ödüllerin arkasında güçlü bir eğitim kadrosu velilerimiz ve değerli UÖMO dostlarımız var. Öğrencilerimizi başarıya motive eden ve başarılarını ödüllendiren Mati Albert  Levi ve  Jinet Sami Eskinazi’ye  içtenlikle teşekkür ediyoruz” diyerek her iki aileyi de  sahneye davet etti.

Öğrencilere “Başarılarınızla beni gururlandırıyor ve teşvik ediyorsunuz. Sizlerin de okulunuza daima sahip çıkmanızı ve bu geleneği devam ettirmenizi istiyorum”.diyerek  seslenen Albert Levi’nin  ardından , Sami Eskenazi “Okulunuzu  tıpkı bugün size  teslim edildiği gibi yenilenmiş ve başarılarla gururlandırılmış olarak gelecek nesillere  teslim etmenizi istiyorum. Sizlerin başarılarını ödüllendirmekten büyük mutluluk duyuyor ve bana bu yolu gösteren arkadaşım Mati Levi’ye de çok teşekkür ediyorum” diyerek seslendi.

Törene katılan Cemaat Başkanı Sami Herman konuşmasında öğrencilere başarılar dilerken, Türk Musevi Cemaati olarak onları başarıya götürecek unsurları bir arada tutmaya çalıştıklarını belirtti. Ödül alan öğrencilerin teşekkür konuşmalarının ardından Öğrenci Birliği Başkanı Venis Kalderon’un konuşması ile lise töreni sona erdi.

Lise töreninin ardından, yapılan İlköğretim törenini Türkçe öğretmeni Umut Esen sundu.  İlköğretim müdürü Emine Kandemir’in açılış konuşmasının ardından sahneye ilköğretim eğitim kadrosu çıktı. Törendeş başarı bursu ile lisede okuma hakkını kazanan Ekin Gidon kendisini liseye başarıyla hazırlayan öğretmenlerine ve okuluna bir teşekkür konuşması yaptı. Ana Okulu’nun açılışında ise miniklerin neşelerinden kısa zamanda okul yaşamına alışacakları hissediliyordu.