İlk tur verimli geçti

Dünya
4 Eylül 2010 Cumartesi

2008 yılının Aralık ayından sonra ilk kez gerçekleşen İsrail –Filistin doğrudan görüşmelerinin ilk turu tamamlandı. Yetkililer, ilk tur için “verimli geçti” açıklamasını yaptı. ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, ikinci tur görüşmelerin 14-15 Eylül tarihlerinde bölgede gerçekleşeceğini belirtirken tam yer konusunda henüz bir karara varılmadığını dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da 14-15 Eylül tarihindeki ikinci tura katılacağını açıklarken, o tarihten sonra her iki haftada bir tarafların bir araya gelmesinin planladığını vurguladı.
Öte yandan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, barış görüşmelerinin başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya hitaben, "Güvenlik konusunu hem bizim hem de sizin için önemli ve hayati olarak görüyoruz, sizin ve bizim güvenliğimize karşı herhangi birinin eylemini kabul edemeyiz" dedi. Abbas, dört İsrailli’nin öldüğü saldırı ile ilgili soruşturma yapıldığını söyleyerek güvenliğin "Filistinliler ve İsrailliler için bir hak olduğunu" belirtti ve "bu konu üzerinde ciddi olarak çalışma" güvencesi verdi.