Zorlansa da ABD

2010 Dünya Şampiyonası B Grubu’nda ABD, zorlu rakibi Brezilya’ya 70-68 üstünlük sağlayarak karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı

Spor
1 Eylül 2010 Çarşamba

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda B Grubu’nun son maçında ABD ile Brezilya karşı karşıya geldi.  Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Spor Toto Süper Lig’de forma giyen bazı futbolcular da ilgi gösterdi. Brezilyalı futbolcular Fenerbahçeli Alex, Galatasaraylı Elano ve Beşiktaşlı Bobo, Türk vatandaşlığına geçen Brezilya asıllı Nobre, ülkelerini desteklemek üzere Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki yerlerini aldılar. Bu oyuncuların yanı sıra Beşiktaş’ın İtalyan futbolcusu Ferrari de ABD-Brezilya maçını izledi.

Çekişmeli geçmesi beklenen maçta salonun büyük bölümü doldu. Basket sevgileriyle İstanbul’daki maçlara damgasını vuran Slovenlerin yanı sıra Brezilya ve ABD vatandaşları da salona geldi. Mücadeleyi 6 bine yakın basketbolsever izledi.

Maç arasında Beşiktaş’ın eski futbolcusu Pascal Nouma şov yaşandı. Nouma, bir mola sırasında sahaya çıkarak maçı izleyenlere hediye topu attı.

Skorboarddaki teknik arıza nedeniyle mücadelenin son periyodu 10 dakika gecikmeyle başladı.

Zaman zaman hızlı hücumlardan sayı bulan ABD’nin bu hızına yer siliciler de yetişemedi. Brezilya hücumu sırasında bu takımın pota altını silen görevliler, bir anda ABD’den Derrick Rose’un üstlerine geldiğini görünce hızlı bir şekilde işlerini bırakıp geri çekilmek zorunda kaldılar.

Öte yandan İstanbul Fashion Week kapsamında Türkiye’ye gelen Brezilyalı manken Alessandro Ambrosio da maçı izleyenler arasında yer aldı. Ambrosio maçın durduğu dakikalarda hayranlarına imza dağıttı.