Or-Ahayim Haliç kıyılarında yakamozlar altında iftar yemeği…

Türk Musevi Cemaati’nin Neve Şalom Sinagogu’nda verdiği ve şehrimizin üst düzeydeki yöneticilerinin katıldığı geleneksel iftarın ardından bu yıl 24 Ağustos 2010 tarihinde Balat Or-Ahayim Hastanesi Yönetimi de bir iftar yemeği verdi

Toplum
1 Eylül 2010 Çarşamba

Hastanenin Haliç kıyısındaki bahçesinde düzenlenen yemeğe Eyüp Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz , Hahambaşı Rav İsak Haleva, İl ve İlçe Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Sosyal Güvenlik Kurumu  yetkilileri , doktorlar ve işadamlarından oluşan yüz kişilik bir topluluk katıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gönderdiği telgraf ile Hastane yetkililerine nazik davetleri için teşekkür etti ve iftara katılamadığından dolayı üzüntülerini belirtti.

Fatih Müftülüğü, Çakırağa Cami’sinden Şaban Yılmaz’ın okuduğu anlamlı duanın ardından yemeğe geçildi.  Samimi ve candan sohbetlerin yapıldığı yemek sırasında Hastane Başhekimi Dr. Tunç Çelebi, Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Başkanı Elio Medina ve Hahambaşı İsak Haleva birer konuşma yaptılar.

Hahambaşı İsak Haleva yaptığı konuşmada, Or-Ahayim Hastanesinin 112 yıldan beri İstanbul’da yaşayan her kesime hizmeti verdiğini dile getirdi ve hastanede görev alan Pembe Meleklerin insanlık adına yaptıkları gönüllü çalışmaların takdire şayan olduğunu vurguladı.

Or-Ahayim Hastanesi Vakfı Başkanı Elio Medina da “Orucunuzu hep birlikte açma davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz   “ diyerek başladığı konuşmasında,  hastanenin yaptığı çalışmalarda doktorundan tedarikçilerine, devlet kurumlarından hastane personeline herkesin bu hayırseverlikte bir payı olduğunu belirtti ve yönetim olarak şükran duyduklarını ifade etti.

Ramazan ayının ülkeye getirdiği huzur, orucun semavi dinlerdeki önemi ve iftar gecelerinin dostlukları pekiştirmesinin dile getirildiği samimi ve sıcak sohbetlerle gece devam etti.