Neve Şalom'da Kardeşlik İftarı

Türk Musevi Cemaati’nin geleneksel iftar yemeği, 19 Ağustos Perşembe gecesi yaklaşık 500 kişinin katılımı ile Neve Şalom Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İftar yemeğini bu yıl ŞALOM Gazetesi gerçekleştirdi

Ester YANNİER Şalom
25 Ağustos 2010 Çarşamba

On bir yıl önce Kadir Topbaş’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı görevi sırasındaki girişimiyle, 15-20 kişilik bir toplulukla başlayan gelenek, bu yıl yaklaşık 500 kişiyi ağırladı. İftara katılanlar arasında İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli ilçelerinin belediye başkanları, yardımcıları, emniyet teşkilatı mensupları, kaymakamları da yer aldılar.

Türk Musevi Cemaati yönetici, kurum ve derneklerinin yetkilileri ile cemaat ileri gelenlerinin de hazır bulunduğu iftarda, masalar kardeşlik ve dostluk adına renkli görüntülere sahne oldu. İftar sonunda tüm davetlilere, Türkiye tarihini Şalom sayfalarından yansıtan ‘Şalom’da 60 Yıl’ kitabı hediye edildi.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/16703-NSKMdeki-iftar-sofrasinda-gonul-birligi.aspx